Hi intervindran:
Guillem Terribas, llibreter emèrit, activista cultural i comunicador
Maria Lluïsa Amorós, autora del llibre
SINOPSI
En Ronan i la Maud s’instal·len a viure a Liverpool a finals dels anys quaranta perquè la crisi econòmica els ha obligat a deixar Dublín. Seran anys difícils. La Maeve, nascuda a Liverpool, que acaba de trencar amb el seu xicot, decideix marxar de casa per obrir-se camí a Londres el 1974. La necessitat d’allunyar-se de la seva fallida relació, dels pares, especialment de la Maud, catòlica estricta i dominant, d’en Darren, el germà que la fa patir perquè és un ressentit amb la societat, esdevindrà l’excusa perfecta per anar-se’n de la ciutat que l’ha vist créixer, ara fa vint-i-dos anys, fugint d’aquell entorn que no li permet trobar la felicitat.
Entrar a treballar a l’agència de comunicació i publicitat Saatchi & Saatchi, clau en la victòria dels tories en les eleccions del maig del 1979, li donarà noves oportunitats. Coneixerà en Harry Moss i l’Edward Hickson, que li canviaran la vida entre amors, desamors, infidelitats i esperança.
La Maeve ens endinsarà en un Londres que va des dels anys setanta fins als inicis dels noranta que marcaran el seu dia a dia i el de tota una generació. Descobrirem una desconeguda àvia Sally i les vivències de la protagonista al 10 de Downing Street, en una època políticament i socialment convulsa.
Maria Lluïsa Amorós Corbella (Reus, 1 d'agost de 1954) és una novel·lista i professora catalana. És filla del poeta Xavier Amorós Solà.
Llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, delegació de Tarragona (avui URV) és catedràtica de Llengua Catalana i Literatura, i ha exercit la docència en l'ensenyament de Secundària a l'INS Gaudí de Reus, on ha format part de col·lectiu de docents des del 1978 fins al 2016.21 Com a membre del PEN Català va participar en el Fòrum 2004 Paraules i Futur a Palma.
En el camp de la literatura, ha treballat sobretot la novel·la i la novel·la juvenil. Des del seu debut, l'any 1986, amb Poppis i Isolda, ha publicat disset títols en llengua catalana. Amb Aquella tardor amb Leprechaun va obtenir un Premi Vaixell de Vapor 1987.
Es va iniciar amb novel·les juvenils com Poppis i Isolda (1986), El misteri dels Farrioles (1987), Aquella tardor amb Leprechaun (Premi Vaixell de Vapor 1987), Dietari secret (1990), Jardí abandonat (1993), D'on véns, Jan? (1994), Una setmana de Pasqua (2000), Me'n torno al carrer Kieran (2008) i El misteri de la capsa magnètica (2015).
Amb Els til·lers de Mostar (1996) va començar una etapa de novel·la per a adults que va continuar amb Vora el llac (1999), Un glop de calvados (2003), La força d'Aglaia (2016), El retorn de l'Àngela (2017), La casa de Rose Warren (2018), Berenar sota les moreres (2019), Els nens de la senyora Zlatin (2021) finalista Premi Ramon Llull de novel·la 2020. I, també, finalista del 22è Premi Joaquim Amat-Piniella. Confidències vora el Tàmesi