Emilià González, regidor de Festes de Santa Coloma de Farners, valora la 40a Festa de la Ratafia:
 
“Enguany hem pogut celebrar la Festa de la Ratafia. L’Ajuntament, juntament amb la Confraria de la Ratafia, hem tornat a organitzar una fantàstica Festa. Volem agrair aquest regal desinteressat i felicitar a tots aquells treballadors que formen part d'aquesta organització, la dedicació i entusiasme que hi han posat. Gràcies a tots aquells que formen part de la mateixa confraria. Podem estar tranquils, tenim el relleu assegurat. És un èxit tot el que envolta a la petita confraria, les aromes i a l’estrella dels petits, la Nou Verda. Gràcies a en Marcel, que ha hagut de treballar de valent distribuint parades, recollint documentació; a en Pere Font i en Guillem buscant els millors proveïdors, quadrant necessitats, distribuir tasques; al personal de la brigada i als conserges, tenint a punt espais, carrers i altres. També, als serveis de neteja per estar a punt, tenint-ho tot net i polit; als lampistes per posar fil a l’agulla; al personal de l’OAC i del propi Ajuntament que han portat dies responent peticions d’assistència a la fira; als serveis de la Policia Local que han estat aquí en tot moment. Així mateix vull agrair la tasca de tot el teixit comercial del poble, des de pastissers, restauradors, queviures, carnissers i sabaters.... que han tingut a punt tot un aparador immens i refugiat amb ratafia per tot arreu.
 
Menció especial per les entitats, com els Geganters i Grallers de Santa Coloma, a la Colla Castellera Guillats de la Selva, a la Batucada de la Confraria Jove, a l’Escola Municipal de Música Josep Carbó que a tots els esdeveniments culturals del poble hi són, als alumnes de les escoles Sant Salvador d’Horta, La Salle i el Castell de Farners pels seus dibuixos, al club Olímpic Farners per l’organització de la 9a Cursa de la Ratafia. Al MHP Quim Torra i a la MHP del Parlament de Catalunya Laura Borràs per haver-nos acompanyat a la gala de l’entrega de premis, a la Carme Barbé, lluent guanyadora i millor persona, i a les 214 ratafies presentades que han fet que torni a ser un èxit.
 
Un èxit que és més dolç després de l'any de pandèmia, que ens ha afectat i limitat tant en la celebració de festes i tradicions tan arrelades.
 
Enhorabona a tots els qui heu fet possible una nova edició, la 40a, que ha estat espectacular. Sens dubte, som la capital de la ratafia, i la nostra festa és un referent arreu del país! Salut i per molts anys més!”
 
 
Area de govern: