L'evolució favorable de la situació epidemiològica i l'avanç sostingut de la campanya de vacunació, permeten a les autoritats competents continuar amb la reducció de les restriccions vigents en els darrers mesos.

En aquest sentit, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha fet efectiu un altre pas cap a la nova normalitat, amb un nou paquet de mesures que entra en vigor a partir d'avui divendres dia 22 fins al 5 de novembre.

Les novetats són l'ampliació de l'aforament en instal·lacions esportives interiors, que passa a ser del 100%; i de la capacitat de públic als locals d'oci nocturn, que a partir d'ara és del 80%.
El que mantindrà la seva vigència com fins ara és la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1.00 i les 6.00 h, així com l'impediment a les botigues de conveniència de vendre begudes alcohòliques entre les 10.00 i les 6.00 h.

Tanmateix, des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) notifiquen que manté activat en fase d’alerta el pla PROCICAT per malalties transmissibles emergents amb potencial de risc. D’altra banda, també ha informat de la supressió dels plans sectorials de cultura, comerç, restauració, que afecten als actes de cultura popular, cinemes, museus, arxius, centres comercials, hotels, càmpings, recintes firals i fires d’atraccions, entre d’altres.

Cal fer esment de l'obligatorietat de la mascareta, obligatòria tant en espais exteriors sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat interpersonal com en espais tancats i espais privats, tant oberts com tancats, en cas d'estar amb persones que no siguin convivents.

Accediu a més informació ampliada mitjançant sobre les actuals restriccions fent clic en el següent enllaç:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/22-octubre/

Area de govern: