L’estudi gironí La Fonda Gràfica va rebre ahir el premi Laus Plata pel cartell de l’exposició sobre la pastisseria i confiteria del S.XIX de Santa Coloma de Farners, promoguda per l'Ajuntament, la Confraria de la Ratafia i l’Arxiu Comarcal de la Selva.

Els Premis Laus estan organitzats per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD) i s’entreguen des del 1964 amb l'objectiu de promoure el disseny gràfic i la comunicació visual en la vida cultural i econòmica del país. Els premis de disseny gràfic, publicitat i comunicació visual s'atorguen tenint en compte diversos aspectes: la qualitat conceptual i formal, la funcionalitat, l'excel·lència, l'aportació i la innovació dels projectes escollits.

El disseny premiat és el cartell de l’exposició ‘Rosquilles, bunyols, melindros & torrons’ sobre la confiteria farnesenca del S.XIX., que es va poder visitar el novembre de l’any passat a la Casa de la Paraula en el marc de la Festa de la Ratafia del 2019.

La peça és una composició basada en anuncis de premsa i cartelleria de mitjans del S.XIX impresa sobre blondes de paper tradicionalment destinades a usos de pastisseria. “D’aquesta manera, la composició i el suport del cartell ens permeten apropar-nos a la temàtica de la mostra, els dolços farnesencs”, explica Oriol Piferrer de La Fonda Gràfica, “i, alhora, les pròpies blondes de pastisseria són utilitzades com a suport expositiu per ajudar-nos a conèixer millor aquest període de transició cap a la pastisseria moderna”.

La Fonda Gràfica és un estudi de disseny gràfic ubicat a Girona creat el 2011 per Oriol Piferrer Saló, professional del disseny des del 2003. Els seus treballs es basen en la proximitat, l’arrelament al territori i la creativitat. Ha rebut nombrosos reconeixements, com l’or al Premi Anuaria a la millor campanya d’interès social del 2018 pel projecte Ramats de Foc de la Pau Costa Foundation, diversos Communications Arts Design Awards o altres Laus de l’ADG-FAD.

Equipament: