A partir d'avui dijous, i fins al pròxim diumenge 8 de novembre, tindrà lloc a Santa Coloma de Farners una de les celebracions més emblemàtiques de la nostra ciutat: la Festa de la Ratafia, que enguany arriba a la 39a edició i plenament marcada per la situació d'excepcionalitat actual i les restriccions sanitàries implementades per frenar la propagació del Covid-19.

Tot i les complicacions, gràcies a l'esforç i la creativitat de la Confraria de la Ratafia podrem tornar a gaudir d'una nova edició de la Festa, que aquest any serà completament atípica, readaptada a les limitacions actuals i en un format 100% virtual.

El programari d'activitats comptarà amb els actes més representatius i essencials: el Concurs, que compta amb la participació de 161 ratafies, la Litúrgia, les xerrades tècniques i la Fira de Ratafies. Els espectacles culturals presencials han quedat suspesos amb motiu de la crisi sanitària.

El títol honorífic de Confrare d'Honor 2020, la màxima distinció de la Festa, recaurà sobre Àngel Portet de l'empresa Licors Portet, natural de la Pobla de Segur i elaboradors de la mítica 'Ratafia dels Raiers', una de les més apreciades i reconegudes d'arreu. Així doncs, la companyia licorera rebrà la distinció com a Confrare d'Honor de la Ratafia 2020 per la seva tasca històrica i de promoció de la cultura de la ratafia.

Encara que la tradicional Fira de les Ratafies no sigui presencial i es dugui a terme també per via telemàtica, no serà cap impediment per poder adquirir igualment des de casa totes les ratafies que en condicions normals haurien participat de la trobada ratafiaire.

D'aquesta manera, la 39a Festa-Concurs de la Ratafia es desenvoluparà 100 % en línia, i podreu seguir-la en directe i de forma íntegra a través del web www.ratafia.cat.

Des del consistori agraïm a la Confraria de la Ratafia l'excel·lent tasca realitzada i la voluntat de mantenir, un any més i malgrat les adversitats, viva la flama i l’essència de la ratafia a Santa Coloma de Farners.

Bona Ratafia!