La llar d'infants de titularitat privada "La Miraculosa" de Santa Coloma de Farners tancarà definitivament les seves portes i el proper curs ja no funcionarà. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Santa Coloma s’ha compromès a garantir una plaça a les llars municipals als infants que el curs vinent tenien previst assistir-hi.

La Fundació Vicenciana, titular de la llar d'infants "La Miraculosa", va anunciar fa uns mesos la seva voluntat de no seguir amb el funcionament habitual del centre. Davant d’això, s’havia promogut un projecte de continuïtat gestionat a través de la cooperativa educativa "El Trèvol", incentivat a través de diferents famílies i educadores de l'antiga llar. Aquesta comptava amb el suport de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners però no obstant aquesta iniciativa no podrà tirar-se endavant. La Fundació Vicenciana s’ha negat a llogar els espais a la cooperativa "El Trèvol" i això ha fet del tot inviable el nou projecte, ja que no es pot disposar de l’espai i tampoc hi ha alternatives per dur-lo a terme.

La situació es va donar a conèixer per part dels promotors de la cooperativa "El Trèvol" en una reunió celebrada dijous al vespre a la qual van assistir l’alcaldessa del municipi, Susagna Riera, i la regidora d'Educació ,Carme Dilmé; a més d’altres regidors de l’Ajuntament colomenc. En aquesta reunió es va informar tots els assistents de la disposició de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners per assegurar una plaça a les llars d'infants municipals "Tabalet" i "Mainada". Per aquest motiu des d’avui i fins dilluns que ve, des de les 8 del matí a les 2 del migdia al Centre Municipal d’Educació, s'atendrà les famílies que ja s`havien preinscrit en la llar "El Trèvol" perquè puguin complimentar tota la tramitació administrativa i puguin tenir una paça a les dues llars d’infants municipals.
A banda, l’Ajuntament de Santa Coloma convocarà un ple extraordinari el proper dimecres 31 de juliol per aprovar una modificació de plantilla de les educadores de les llars d'infants municipals, i així permetre donar l'atenció al major nombre d'alumnes que es matricularan, en absorbir les famílies que inicialment havien d'assistir a la llar "El Trèvol".