El ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha aprovat una moció en què es reclama més vigilància policial i més recursos per poder afrontar els robatoris que es produeixen i que en els darrers mesos han augmentat‬.

En el text es recorda que la situació ha creat alarma social en molts municipis i que els efectius policials que té assignats Santa Coloma per a la prevenció i investigació es mostren clarament insuficients per a prevenir i resoldre aquest increment de robatoris. La moció lamenta que l'actual legislació i l'aplicació que en fan els jutges i fiscals no és un element dissuassori per als delinqüents, ja que la poca penalització de la reincidència i la llibertat provisional són vistos en benefici dels delinqüents i no en benefici d'una societat més segura que respecti la llibertat i la propietat privada dels qui pateixen aquests delictes.

Per això, a través de set punts, el text que el plenari va aprovar demana que es modifiqui el Codi Penal per elevar les penes en aquesta tipologia de delictes i  es reclama també a l'Estat que pagui a la Generalitat els més de 800 milions que se li deuen perquè es puguin revertir en la millora dels recursos materials i humans dels Mossos d'Esquadra. Un altre dels punts insta el govern  municipal de Santa Coloma a signar el conveni amb el departament d'Interior de la Generalitat per instal·lar lectors de matrícules als accessos al municipi de forma immediata perquè això ajudi a la prevenció i persecució dels delictes. El consistori colomenc, a més, mostra la seva preocupació per aquesta situació.