Visita institucional del conseller de Justícia de la Generalitat

El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, ha visitat aquest dilluns al matí l'Ajuntament i els Jutjats de Santa Coloma de Farners. Mundó s'ha reunit amb l'alcalde, Joan Martí, i regidors, i ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament. L'han acompanyat la directora general de Modernització de l'Administració de Justícia, Anna Rosa Castillo, i el director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Jordi Martinoy.

Entre d'altres qüestions s'ha parlat de la unificació en un únic edifici dels quatre jutjats de Santa Coloma de Farners, que actualment es distribueixen en dos. En aquest sentit s'ha concretat el calendari de les actuacions: la publicació del plec de clàusules funcionals abans de dos mesos, la licitació abans de l'estiu que ve, i el condicionament dels locals per a instal·lar-s'hi com a molt tard a la tardor de 2018.

També s'ha parlat de la col·laboració entre l'Ajuntament i el Departament de Justícia pel que fa a les mesures penals alternatives, de servei a la comunitat. Al 2015 i aquest 2016 aquesta col·laboració s'ha incrementat i ha estat molt profitosa per ambdues bandes.

I finalment, s'ha parlat també sobre la col·laboració entre els Jutjats i els Serveis Socials de l'Ajuntament en temes de desnonaments.