Santa Coloma incideix en les polítiques de Joventut

La directora general de Joventut, Norma Pujol, va ser ahir a Santa Coloma per conèixer el nou espai Jove de Santa Coloma de Farners. Acompanyada de la coordinadora territorial de Joventut de Girona , Agnès Fàbregas, van visitar l'Ajuntament de Santa Coloma i el Cercle Jove on van ser rebudes per l’alcalde, Joan Martí, i el regidor de Joventut, Manel Jubany, juntament amb l’equip tècnic de joventut. D'aquesta manera, la responsable de Joventut va conèixer el conjunt de projectes que actualment es duen a terme des de la regidoria.

Durant la visita va trobar-se amb l’equip de joventut, els i les tècniques, el Tècnic comarcal de l’Oficina Jove, Xavi Amat, el Tècnic comarcal, el president Salvador Balliu i el conseller de joventut del Consell Comarcal, Joan Antoni Hervías. En aquest espai es va poder explicar la vinculació que l’Àrea de Joventut manté amb l’Oficina Jove i el treball conjunt que s’ha desenvolupat durant tot aquest darrer any. La tècnica de joventut, Laura Puig van exposar a la responsable de Joventut el conjunt de projectes que actualment es duen a terme a l'Àrea municipal. 

 

La missió principal de l’àrea és posar a l’abast de la població jove les eines adients per tal que puguin fer realitat les seves necessitats per afrontar la construcció del seu projecte personal en igualtat d’oportunitats. És per això que s’ha treballat a partir de dos programes que engloba diferents eixos: Jove Participa! i Emancipació i joves.

 

Els projectes fets el 2018

A l’àmbit de treball i formació, 21 joves han participat en la Brigada Jove, un programa que ofereix experiència laboral a joves de 16 a 20 anys del municipi durant els mesos d’estiu. A més a més, dins del Programa europeu de Garantia Juvenil s’han portat a terme diverses accions:

 

  • Noves Oportunitats del Cercle Jove: 14 joves han participat en el programa, dels quals 2 s’han inserit amb contractes temporals, 7 han iniciat accions formatives.

  • Formacions a l’Escola d’Adults: 2 formacions (anglès comercial i mosso de magatzem).

  • Contractació d’una jove amb pràctiques durant 6 mesos per dinamitzar l’àrea de joventut.

Com a Punt Informació Juvenil s’ha atès 24 joves a l’Oficina Jove dins de l’assessorament laboral i formatiu, així com cal destacar l’obertura d’un Punt d’Informació al Cercle Jove durant les tardes de dimarts i divendres.

Dins l’àmbit de salut, s’han desenvolupat 51 dinàmiques a les aules de l’Institut i dos a la Salle en el marc de Nucli Jove de l’Oficina Jove de la Selva través del qual s’han convidat els i les joves a reflexionar sobre la igualtat, el gènere, l’ús de les TIC, la participació, la interculturalitat, entre altres. A més a més d’activitats dinamitzades a l’hora del pati als dos centres educatius per parlar de la temàtica del dia mundial de cada mes.

 

Els projectes que neixen de la cohesió social i la participació ciutadana també han estat varis i diversos, s’ha format per de la Taula de Benestar i Comunitat de la Diputació de Girona que ha donat empenta a l’obertura de les Tardes Joves al Cercle Jove i per dinamitzar un espai de referència dels joves amb una programació estable on hi solen anar-hi entre 25 i 40 joves els dimarts i/o divendres.

A més a més, el projecte estiu jove ha constat d’un curs i pràctiques de premonitor/a per a joves amb l’objectiu d’oferir un primer contacte en el món del lleure, la col·laboració amb els concerts organitzats per l’entitat la Bulla i la trobada comarcal el Cul Inquiet a Arbúcies, on van assistir més de 25 joves de Santa Coloma.

Aquestes ofertes i altres que es generen al municipi es recullen i es difonen a les cartelleres dels centres educatius, a les xarxes socials de l’Oficina Jove i de l’Ajuntament i a l’Instagram que aquest 2018 s’ha creat i que ha arribat a més de 500 seguidors/es, al dia d’avui.

L’objectiu de l’Àrea de joventut és fer créixer cada dia més aquests projectes, consolidar-los i continuar recollint noves propostes dels i les joves del municipi a partir de les figures de les referents i de l’equip de joventut.