Santa Coloma de Farners i Santa Coloma de Queralt s'uneixen per homenatjar a Frederic Clascar

Els Ajuntaments de Santa Coloma de Farners i de Santa Coloma de Queralt han decidit homenatjar conjuntament la figura del mossèn Frederic Clascar.

Nascut a Santa Coloma de Farners el 1873, Clascar va ser un personatge cabdal en la recuperació de la llengua i la cultura catalanes al tombant del segle XIX. La seva contribució més rellevant va ser la traducció de la Bíblia al català a partir dels textos originals hebreus i grecs. Les dues poblacions l’homenatjaran amb la voluntat d’unir culturalment i cívica dues poblacions que ja comparteixen topònim i altres elements importants de la història de la nostra nació.                       

El primer acte tindrà lloc aquest dissabte dia 15 de juliol, coincidint amb la Fira del Romesco de Santa Coloma de Queralt, on es descobrirà una placa commemorativa a la casa on va viure durant molts anys. Des de Santa Coloma de Farners hi viatjarà una representació encapçalada per l'alcalde, la primera tinenta d’alcalde i el regidor de Cultura. Ho faran acompanyats de representants de diferents entitats colomenques.                       

El segon acte tindrà lloc al mes de setembre, a Santa Coloma de Farners, fent-lo coincidir amb la Festa Major d'enguany, on també es descobrirà una placa a la seva casa natal.                       

Frederic Clascar (1873-1919) va néixer a Santa Coloma de Farners però de ben jove va marxar a viure a casa de la família materna a Santa Coloma de Queralt, després de la mort del seu pare. La seva profunditat intel·lectual com a pensador, teòleg, filòleg i traductor li van reportar la més alta estima i consideració de les autoritats culturals i polítiques del moment.