Sant Pere de Cercada, protagonista de les Jornades Europees de Patrimoni

Aquest proper dissabte, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha programat, dins el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, una visita guiada al monestir romànic de Sant Pere de Cercada.

L’objectiu d’aquestes jornades, que es celebren arreu d’Europa durant el segon cap de setmana d’octubre, és donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni arquitectònic i cultural. Enguany, serà el tercer any que la ciutat hi participa, ja que son una oportunitat d’or per donar a conèixer el patrimoni local i sensibilitzar a la població en aquest sentit.

La celebració d’aquest 2019 tindrà lloc al monestir de Sant Pere de Cercada, fundat l’any 1136 i on s’establí una comunitat de monjos agustinians. Actualment, de l’antic emplaçament físic només se’n conserva l’església, que sens dubte, és considerada com una de les referències icòniques de l’arquitectura romànica de tota la comarca. En total, es realitzaran dues visites guiades, la primera a les 10:30 hores i la segona a les 11:30 hores, ambdues a càrrec de l’arqueòleg Joan Llinàs. El punt de trobada serà al Parc de Sant Salvador a les 9:30 o directament a Sant Pere de Cercada. L’activitat és oberta a tothom i no cal inscripció prèvia.