Programa de desenvolupament comunitari a Santa Coloma Residencial

Aquesta setmana ha començat un curs relacionat amb l’horticultura ecològica com a espai d’intercanvi de coneixements i de relació personal. Aquesta acció es fa en un terreny que hi ha al costat del camp de futbol de Santa Coloma Residencial. En total es faran 6 sessions de dues hores de durada en les que els alumnes aprendran els temes bàsics de l’agricultura ecològica. Posteriorment, recolliran els productes per a l’autoconsum.
Aquest divendres, 23 de maig, ha començat un curs de criança adreçat a famílies amb infants d’edats compreses entre els 0 i els 6 anys. En aquests tallers, dirigits per una professional de l’educació, els pares i mares podran compartir temes relacionats amb l’educació dels seus fills i filles i rebran orientació. Es faran sis sessions de dues hores de durada. 
Per altre part, s’està elaborant un projecte adreçat a joves aturats de la urbanització per impartir una formació teòrica i pràctica en manteniment de zones verdes. Es realitzaran pràctiques en empreses amb l’objectiu final de crear un grup de joves que s’animin a fer accions per la millora de la urbanització. 
Aquestes accions es fan conjuntament entre els Serveis Bàsics d’Atenció Social de Santa Coloma de Farners, el Pla Local d’Inclusió Social del Consorci de Benestar Social de la Selva i compten amb la col•laboració de la Regidoria de Benestar social de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.