Pressupostos Participatius 2018

La sessió de Consell de Poble celebrada el dijous 1 de març va donar el tret de sortida als Pressupostos Participatius d'aquest any 2018. Mentre ja estan en fase d'execució les sis propostes guanyadores d'entre les que es van presentar als pressupostos de 2017, aquest any es destinen de nou 100.000 euros a propostes que triarà la ciutadania. Vista la bona acollida d'aquesta iniciativa, que es posava en marxa per primer cop l'any passat, aquest any l'Ajuntament torna a obrir aquest procés de participació, esperant que el màxim de colomencs i colomenques possible hi posi el seu granet de sorra fent propostes de millora i votant les que consideri més encertades per al bé comú.

Al Consell de Poble es va fer una presentació sobre com es desenvoluparan aquests segons Pressupostos Participatius a Santa Coloma que, cronològicament, es preveu de la següent manera:

- Entre el 5 i el 25 de març: Presentació de propostes per part de la ciutadania.

Es poden presentar propostes:

1.- Omplint el formulari via web: www.participacio.scf.cat
2.- Omplint la butlleta que hi ha als tríptics que hem distribuït casa per casa i dipositant-la a les urnes que trobareu als següents punts:


Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament
Biblioteca
CAP
La llar de jubilats
Pavelló la Nòria
Pavelló Saioners
Local social de Santa Coloma Residencial
Escola Sant Salvador
Escola Castell de Farners
Escola la Salle
IES Santa Coloma


A cada butlleta física o qüestionari fet a través d’Internet només pot haver-hi una proposta. Si voleu fer més d’una proposta caldrà emplenar tants qüestionaris online o butlletes físiques com propostes es vulguin fer. Podeu trobar més butlletes de propostes al costat de les urnes.

Com a novetat, aquest any es celebrarà un taller participatiu (obert a tothom) durant el període de presentació de propostes, concretament el dia 15 de març, amb l'objectiu que entre tots els participants es consensui una proposta, que es portarà a votació juntament amb les que es presentin individualment o col·lectiva.

- Abril: Validació tècnica de les propostes presentades.

En aquest període es comprovarà el compliment de requisits de cada proposta (que sigui viable, que sigui competència de l'Ajuntament, que entri dins del pressupost prvist, etc.).

- Juny: Taller participatiu per escollir les 10 propostes que aniran a votació.

- Juliol a setembre: estudi i valoració de les 10 propostes finalistes i presentació en Consell de Poble.

- Octubre - novembre: Votació final.