Presentaran el curtmetratge del taller #ITUTAMBÉ a la 1a Mostra de Curtmetratges

Un cop finalitzat el taller d'audiovisual "#itutambe - taller de pel·lícula", que es va iniciar el passat 10 d'octubre al Centre Cívic de Santa Coloma Residencial, els vuit joves que hi han participat el presentaran el proper 2 de febrer a la 1a Mostra de Curmetratges #ITUTAMBÉ, que es celebrarà al Teatre La Societat de Maçanet de la Selva, juntament amb els altres municipis que han realitzat aquest taller: Vidreres, Sils, Riudarenes, Caldes de Malavella, Massanes i Maçanet de la Selva.  Aquest taller tenia per objectiu treballar el coneixement de les eines que es necessiten per fer editar un curtmetratge, des del treball amb les càmeres fins a llum , so... etc. Els participants han editat un curtmetratge del qual n'han escollit el guió i en són els protagonistes.

El projecte #itutambé s'ha desenvolupat a set urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais, sovint allunyats del nucli urbà, i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.

En el desenvolupament del projecte d’aquest any hi han col·laborat els mateixos ajuntaments, les associacions de veïns i altres entitats de les urbanitzacions. Aquesta iniciativa la financen la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i la coordina el Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013 el Consell ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.