Pedalem per la independència

La pedalada tindrà una durada de 40 dies durant els quals es recorrerà Catalunya per conèixer les seves gents, la seva diversitat de paisatges i reivindicar una Catalunya independent. Està previst que ‘Pedalem per la independència’ acabi el dia 10 de setembre davant del Palau de la Generalitat, a Barcelona. 
Santa Coloma de Farners ha tingut molt d’interès en donar a conèixer als participants d’aquesta iniciativa la Ruta dels Segadors, que estarà guiada per Rosa Duran. Aquesta ruta, que començarà a les 18:00 h, està basada en els fets que van succeir a la capital de la Selva el segle XVII quan el poble es va negar a donar allotjament a les tropes del comte-duc d’Olivares, ministre de Felip IV. Aquesta negativa va portar fins a Santa Coloma de Farners l’agutzil reial, Monrodon. El poble es va veure sotmès i humiliat pels soldats. El terç estava format per 16 companyies, més de 1000 boques per alimentar en una població que era de 900 habitants. Davant d’aquesta situació la revolta era imminent i el 30 d’abril de 1640, Monrodon va ser assassinat. Com a resposta, les tropes de Felip IV van cremar cases, masies i l’església en una clara voluntat de fer desaparèixer la població i reduir-la a les cendres, però els colomencs van plantar cara a les tropes reials. Els participants a la ruta es traslladaran a l’època dels segadors i podran reviure els fets històrics que van succeir a Santa Coloma, una revolta dels pagesos colomencs, que va tenir el seu punt culminant el 7 de juny a Barcelona amb el Corpus de Sang. De la mà de Rosa Duran també es podrà conèixer com era urbanísticament Santa Coloma en aquella època. 
Després de fer nit a Santa Coloma, els participants de ‘Pedalem per la independència’ faran la segona etapa que els portarà fins a la Bisbal.