Obres de millora de la seguretat viària a l’entrada de Santa Coloma Residencial

La Generalitat ha iniciat avui les obres millora de les condicions i de la percepció de seguretat en el tram viari de la carretera C-63 que dóna accés a la urbanització Santa Coloma Residencial. L’actuació, que està previst que es desenvolupi en dos dies, consisteix en un reforçament de la senyalització vertical de limitació de velocitat, el marcatge en vermell de la franja del carril central de gir, i la implantació d’un radar informatiu que avisi els conductors de la proximitat de la cruïlla.

El passat mes d’agost el Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya va denegar a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners la petició de construcció d’una rotonda a l'entrada de Santa Coloma Residencial. El Consistori s’hi va mostrar disconforme en considerar que es tracta d’una obra imprescindible, que els veïns reclamen des de fa anys pel gran volum de trànsit que registra i per la perillositat que comporta l’actual intersecció en forma de "T", on hi ha hagut nombrosos accidents. No obstant això, la Generalitat es va comprometre a aplicar mesures de millora de la seguretat en aquest tram viari, de forma urgent.

Santa Coloma Residencial és el segon nucli de població més important de Santa Coloma. Actualment hi viuen prop de 1400 persones, que accedeixen a la urbanització en un tram interurbà. S’hi registra un moviment molt important de trànsit rodat: segons l’Estudi d’avaluació de la mobilitat generada pel POUM, la C-63 en aquest tram té una Intensitat Mitjana Diària en un dia feiner de 10.729 vehicles/dia.