Nou enllumenat fins la Font Picant

El passeig del parc de Sant Salvador ha guanyat en seguretat amb la instal·lació d’enllumenat públic al tram que va des de la Resclosa fins la Font Picant. Es tracta d’un sector d’uns 400 metres que fins ara no disposava d’enllumenat i que feia que als vespres i a les nits quedés molt fosc. Amb l’actuació s’han posat catorze noves lluminàries tipus LED, donant continuïtat, d’aquesta manera a la línia que arribava fins a la Resclosa. Les obres, que ja s’han finalitzat, han tingut un cost de 35.200 euros.

 

 

L’alcalde, Joan Martí, ha destacat la importància de l’actuació, ja que és una zona molt freqüentada per esportistes i vianants i d’aquesta manera s’hi augmenta la seguretat en hores de poca llum. Afegeix que, a banda, significa que es completa la millora elèctrica del parc.

Aquesta és una actuació que forma part de les sis propostes que l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va rebre de la ciutadania, dins dels pressupostos participatius a executar durant l’any 2018. L’enllumenat és la penúltima obra que es culmina i actualment s’està treballant en la darrera proposta seleccionada: la construcció d’un circuit per a bicicletes BMX i DIRT, a Santa Coloma Residencial. En aquest cas es tracta d’habilitar dos circuits -un de nivell bàsic i un per a usuaris més avançats- d’anada i tornada amb salts correlatius. Aquest projecte té un pressupost de 45.770 euros.

 

Les altres quatre propostes seleccionades que ja s’han executat són:

 

  • Instal·lació de deu aparcaments per a bicicletes en llocs estratègics del municipi, amb capacitat per a una dotzena de vehicles (5.200 euros)
  • Instal·lació de taules de ping-pong a les places Mercè Rodoreda, de la Pau, Joan Salvat-Papasseit i la de can Xumetra. (9.200 euros)
  • Instal·lació de vint papereres de 60 litres amb tapa, en diferents llocs del municipi (1.645 euros)
  • Instal·lació d’una font d’aigua davant l’entrada de l’Institut d’Ensenyament Secundari, a l’avinguda Salvador Espriu (3.000 euros)