Les escoles celebren el Dia de la Pau

Les escoles de Santa Coloma han celebrat el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) amb activitats diverses, aquest dilluns 30 de gener al matí, al Racó de les Oliveres.

Els alumnes han recitat el poema "Pa amb oli i sucre", han abillat les oliveres, s'han fet jocs cooperatius, hi ha hagut esmorzar, una actuació musical a càrrecd e la Coral ESC Sant Salvador d'Horta, un intercanvi de medalles de la pau i una cantada col·lectiva de la cançó “El món seria molt millor".

L'Ajuntament hi ha col·laborat a nivell de logística, muntatge de les taules, entarimat, i esmorzar a base de pa amb oli i xocolata.

El Projecte de les Oliveres es va iniciar fa quatre anys, amb la recerca d'un espai per a rehabilitar-ho. S’hi van plantar 3 oliveres el primer any, situades amb forma de cercle de la Pau, el segon any es va pavimentar el símbol, el tercer s’hi va posar una roca amb la placa explicativa i aquest any s’hi han col·locat 2 bancs. És un treball d'adequació de l’espai que ha anat millorant de manera progressiva i conjunta entrel' Ajuntament i els i les mestres de Cicle Inicial i CRP.   

Com  a treball didàctic es centra en el treball interdisciplinari amb grups d'alumnes de 1r de Cicle Inicial, basat en continguts de coneixement del medi natural, social i cultural i educació per la pau, relacionada amb el patrimoni cultural de la ciutat, en coordinació amb l'Ajuntament de Santa Coloma, el Centre Municipal d'Educació, el Col·legi La Salle, l'Escola Castell de Farners i l'Escola Sant Salvador d'Horta.