L'Auditori acull la presentació de la 35a Festa de la Ratafia

Aquest passat dissabte s'ha presentat la 35a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, que té lloc el segon cap de setmana de novembre. L'acte s'ha celebrat a l’Auditori Municipal, on s’ha projectat el vídeo homenatge a l'actual edició de la Festa. Així mateix, ha tingut lloc la presentació i degustació de la ratafia Malhivern, en homenatge a Francesc Pla. La Festa, que s’inaugurarà oficialment el dijous dia 10, s’allargarà fins al diumenge 13. Seran en total 71 activitats que es desenvoluparan al llarg de 4 dies.

Entre les principals novetats d’aquesta 35ª edició destaquen l’Espai Remeier, que inclourà una desena de parades d’artesans remeiers vinguts d’arreu, al pati de la Llar de Jubilats; l’exposició “La Ratafia a Santa Coloma” que repassa la relació de la ciutat amb aquest licor des de Francesc Rosquellas, i el paisatge humà ratafiaire des del segle passat, i que inclou 40 retrats de dones que han fet ratafia des de finals dels 1800.

Així mateix, hi haurà també un Congrés tècnic de ratafies; es podrà adquirir el pack 1842 amb les noves ratafies Malhivern (homentatge a Francesc Pla) i Fra Valentí (la ratafia amb la recepta més antiga); i hi haurà una fira artesanal i de productes de temporada, tallers per aprendre a fer ratafia i a cuinar-ne, exposicions, activitats infantils, concerts per a petits i grans, tastos, xerrades, ponències, activitats al carrer, espai Ratafiàrium de productes gastronòmics elaborats amb ratafia, foodtrucks i espectacles teatrals, musicals i de dansa.

També com a novetat d’aquest any cal destacar el llibre d’edició limitada “Petita història de la Festa de la Ratafia” amb textos de Carme Gasull i il·lustracions de Pilarín Bayés, que es presentarà el divendres 11 de novembre a les 6 de la tarda, a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma..

Equipament: