La festa major aposta per una programació per a totes les edats

La festa major de Santa Coloma de Farners 2017 començarà aquest dijous 21 de setembre. El pregó, enguany conduit per les entitats Farners per la Independència, Òmnium Cultural i La Sega 1640, donarà el tret de sortida a la celebració. La programació de la festa major, que s’allargarà fins el diumenge 24, ha estat ideada per arribar a totes les franges d’edat de la població colomenca. Per això, tindran lloc activitats tan diverses com espectacles infantils o les tradicionals barraques. Com a novetat, dissabte 23 (20h al parc de Sant Salvador) hi haurà una festa Holi que, segons detalla la regidora de comunicació, promoció de la ciutat i participació ciutadana, Carme Dilmé, s’ha pensat “per aquells joves que es troben en una edat intermèdia entre els espectacles infantils i les barraques”. En aquest sentit, s’ha apostat per la “continuïtat” de buscar que el programa sigui ampli i pugui ser gaudit per tothom. 

Dijous 21, el primer dia de la festa, a les 2/4 de 5 de la tarda, hi haurà una cercavila amb capgrossos i gegants, un espectacle infantil a càrrec de País de Cotó (18.30h) i a les 8 de la tarda tindrà lloc la lectura del pregó a la plaça de l’Ajuntament. Posteriorment, se celebrarà el sopar de joves a la zona de barraques, al Parc de Sant Salvador a les 21.30h. Més tard, a les 10 de la nit,  ball de  l’Àliga de Santa Coloma amb passacarrers amb la xaranga Damm-er i els Trabucaires de Farners. La nit es tancarà amb el concert d’Orquestra Di-versiones i A Granel a la zona de barraques a partir de les 11.

El segon dia, divendres 22, començarà amb un espectacle infantil al matí, a càrrec de Samfaina de Colors a les 11h a l’Auditori. A les 6 de la tarda, a la zona de barraques, hi haurà el concert de Heavy per xics. A la mateixa hora, sonaran havaneres a la plaça Firal amb el grup Peix Fregit. A les 9 es donarà inici al 23è Sopar Popular a la plaça Farners, que culminarà amb un ball amb el conjunt d’Altra Banda. Lagrimas de Sangre, Desakato i Animal DJ’s actuaran a barraques a partir de les 11 de la nit.

El dissabte 23, a les 9 del matí, hi haurà la sortida de la Trobada de Clàssics a la plaça de l’Ajuntament, que tindrà arribada a la una la plaça Farners. També al matí (11h), espectacle infantil amb El Pot Petit a la zona de barraques. A la tarda, plantada de gegants, cercavila i ball de gegants a partir de les 17h a la plaça de la Pau. A les 7 de la tarda el Pavelló de la Nòria acollirà el Concert de Festa Major i posteriorment el Ball de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana. A les 8, Festa Holi al parc de Sant Salvador i, a la mateixa hora, teatre amb tributo a Rubianes a l’Auditori. A partir de les 11, a la zona de barraques actuaran Doctor Prats i Orquestra Maribel.

L’últim dia de festa, diumenge 24, comptarà amb la màgia del Mag Lari a les 6 de la tarda a l’Auditori. També a les 6 de la tarda, nou Concert de Festa major al pavelló de la Noria, amb La Principal de la Bisbal, i tot seguit, ball tirat. I finalment, a les 7 de la tarda, a les Peixateries Velles, es farà el Ball de l’Àliga de Santa Coloma, amb cercavila i ball a càrrec de la xaranga Damm-er.

Durant tots els dies de la festa major es podran visitar tres exposicions a la Casa de la Paraula: ‘Triologia Blanca’ (Enric Pladevall), ‘De la paraula a la forma: fet al  tallerBDN’ i l’Espai Vinyoli. 

AttachmentSize
PDF icon fm2017.pdf1.7 MB