La cavalcada de Santa Coloma de Farners, més inclusiva que mai

Demà arriba la nit més esperada de l’any i Ses Majestats els Reis d’Orient no faltaran a la cita anual a Santa Coloma de Farners. Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats del seus patges i seguici tenen preparada una cavalcada que serà més inclusiva que mai. El recorregut començarà a les sis de la tarda des del carrer Camprodon i des d’allà passaran pels carrers Sant Sebastià, Noguer, Anselm Clavé, Lluís Món, la plaça Farners, Major, Jacint Verdaguer i el passeig Sant Salvador. Ses Majestats es dirigiran, llavors, cap a l’Ajuntament, on des del balcó faran un discurs desitjant pau, amor i prosperitat per a tots els nens i nenes per aquest any 2019. En acabat es traslladaran a la plaça Firal on els més petits podran lliurar les seves cartes als tres Reis d’Orient. I perquè l’espera no es faci llarga, es repartirà xocolata calenta a tothom.

Cal destacar que la comissió de Reis ha treballat en la millora de l’enllumenat de les carrosses i en una carrossa sorpresa que presenten com a novetat. En total, seran una dotzena les carrosses que desfilaran pels carrers de la ciutat. A la cavalcada es repartiran 150 quilos de carbó i 700 de caramels sense gluten. Justament, Santa Coloma ha demanat adherir-se a la campanya Cap Infant Celíac Sense Caramels, que promou l’Associació de Celíacs de Catalunya.

 

Un esdeveniment amb complicitats

La d’aquest any és una cavalcada volgudament inclusiva per diversos motius. El primer és la adhesió a la campanya Baltasar de Veritat promoguda per l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra. Això significa que Santa Coloma és una de les ciutats que tindran un rei Baltasar sense pintar.

Tal i com s’ha fet els darrers tres anys, tots els avis usuaris de les residències geriàtriques de la ciutat seran visitats pels patges reials, que els obsequiaran amb un regal.

A banda d’això, i seguint amb la voluntat d’involucrar quanta més gent millor en la cavalcada, 77 nois i noies de la ciutat s’han apuntat de forma voluntària i desinteressada per fer de patges reials. Però ells no seran els únics patges convidats: també hi participaran usuaris de l’entitat ASTRES perquè puguin acompanyar Ses Majestats en tot el recorregut. Diverses entitats i associacions de Santa Coloma també han volgut ser en la desfilada. Una quinzena de joves de la Confraria Jove portaran la seva “batucada” a l’esdeveniment per animar el recorregut i l’associació de veïns de Santa Coloma Residencial també faran el mateix, amb tretze components. El grup “Rolofe” -que va ser guanyador a la millor comparsa local del passat Carnaval- aportarà quinze persones més. A banda, hi haurà la participació d’unes fades lluminoses que faran encara més màgica la nit de Reis de Santa Coloma.