La Casa de la Paraula s’omplirà de solidaritat amb la presentació del llibre ‘Set amigues i un robatori misteriós a Egipte’

La Casa de la Paraula es prepara per acollir la presentació del llibre ‘Set amigues i un robatori misteriós a Egipte’, un projecte solidari en tota regla. L’acte serà el proper dissabte 3 d'octubre (19.00 h) a l’equipament cultural colomenc per excel·lència.

El llibre és fruit de la tasca de set amigues de l’escola Les Alzines de Girona, que l’han escrit per tal de recaptar fons per a l’Hospital Sant Joan de Déu. L’Ariadna Bosch (Girona), l’Ariadna Vila (Girona), la Núria Rosón (recentment Zamora), la Ceci Cuadrado (Girona), la Clàudia Cantó (Girona), la Berta Parra (Girona), i la Mariona Serra i la il·lustradora Georgina Torra (Santa Coloma de Farners) han estat les artífexs d’aquesta iniciativa desinteressada i altruista.

L’esdeveniment, que serà conduït pel filòleg i professor de secundària Joan Casalprim, comptarà amb la presència de les protagonistes (autores i il·lustradora). També hi assistiran l’alcaldessa, Susagna Riera, la regidora de Cultura, Mireia Mitjavila, el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu i el conseller de Cultura de l’ens comarcal, Pere Fernández, juntament amb diversos alcaldes i regidors de la comarca.

Poques vegades un grup de nenes de cinquè de primària han dut a terme quelcom similar i d’aquestes característiques, tenint en compte que van iniciar aquest projecte amb només deu anys. Aquest fet posa de manifest que la solidaritat no té límits, com tampoc entén d’edats.

La història s’inicia durant l’any passat, mentre estaven fent classe a l’aula d’informàtica. La convalescència d’una de les amigues cap a l’Hospital Sant Joan de Déu permet a la resta conèixer la gran feina que realitza el centre sanitari entorn els infants.

El resultat n’és aquest llibre, escrit per set amigues. Són molt diferents, però –com diuen elles mateixes- sempre han intentat entendre’s, amb respecte i ajudant-se. Per això, i després de la feinada que havien tingut, van decidir que aquest projecte s’havia de convertir en una realitat, i que havia d’anar més enllà: havien de fer un pas més i destinar els diners a un fi social.

El fet d’haver pogut conèixer l’Hospital Sant Joan de Déu des de dins les va portar a decidir que tota la recaptació obtinguda amb aquest llibre la donarien íntegrament a aquest centre mèdic i, concretament, al projecte Hospital Amic de Sant Joan de Déu, que té com a objectiu fer tan positiva com sigui possible l'experiència dels nens hospitalitzats.

I és que, tal com han explicat elles mateixes, van tenir l’oportunitat de conèixer la gran tasca que fan dia rere dia amb els pacients i les seves famílies, i no tenen cap dubte que aquests diners seran molt ben emprats.

A causa de la situació d’excepcionalitat sanitària arran de la pandèmia del Covid-19, l’aforament serà limitat, així que tothom que vulgui assistir-hi s’ha de posar en contacte amb la Casa de la Paraula a través del telèfon 972 843 582.

La presentació també es podrà seguir per streaming a través del nostre canal de Youtube i el perfil de Facebook.
 

Area de govern: 
Equipament: