La Biblioteca Joan Vinyoli celebra la Setmana de la Ciència amb un taller d’escriptura jeroglífica i una introducció a l’astronomia

 

Amb motiu de la 21ª Setmana de la Ciència, que se celebra a Catalunya de l’11 al 20 de novembre, la Biblioteca Joan Vinyoli ha organitzat dues activitats dirigides al públic infantil, que tenen per objectiu combinar els coneixements científics amb la diversió.

El divendres 11 de novembre a les 18 h es durà a terme un taller d'escriptura jeroglífica, a càrrec d’Arqueonet, en el qual s’explicarà la història dels jeroglífics i el seu desxiframent. Igualment, els participants aprendran les nocions elementals del seu funcionament i llegiran, traduiran i escriuran utilitzant un papir autèntic, tal com ho feien els escribes egipcis. Aquest taller està indicat per a alumnes de 1r a 6è de primària. Inscripció gratuïta a la Biblioteca; places limitades: 25.

La programació de la Setmana de la Ciència continuarà el següent divendres 18 de novembre a les 18 h amb “Contes estrellats i xerrada del Sistema Solar”, una introducció a l’astronomia, que es realitzarà a l’interior d’un planetari inflable. S’explicaran els moviments de la Terra, la lluna i els diferents planetes del Sistema Solar i les diferències entre planetes i estrelles. També s’observaran les diferents constel•lacions presents en el nostre hemisferi, la mitologia que porten associada, així com les diferents interpretacions que feien del cel les antigues civilitzacions. Aquesta activitat està indicada per a alumnes de 1r a 6è de primària. Inscripció gratuïta a la Biblioteca, places limitades: 23 . A càrrec de Bocafoscant.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.