La 7a edició del festival ‘Domini Màgic’ es desenvoluparà seguint les mesures de seguretat sanitàries

Santa Coloma de Farners es converteix en un punt d’irradiació màgic, ple de confluències poètiques i artístiques. Del 18 al 20 de setembre, la capital de la Selva acollirà el 7è festival de poesia ‘Domini Màgic’, que es consolida com un espai de diàleg amb la poesia contemporània.

La paraula poètica, la música i l'art esdevindran com a principals protagonistes del conjunt d'actes planificats, que la majoria dels quals tindran lloc a la Casa de la Paraula i l'Auditori Municipal. L'edició d'enguany serà inèdita envers les anteriors, ja que arriba enmig de la crisi sanitària derivada de la pandèmia del Covid-19, circumstància que suposa el compliment obligatori de les mesures de seguretat sanitàries dictaminades per les autoritats competents per part de tothom.

Coorganitzat amb la Càtedra Joan Vinyoli, el festival presenta un programari d’activitats de nivell, pensat per a satisfer a públics de totes les edats. D’aquesta manera,  els assistents podran gaudir de recitals de poesia com ‘I la natura em crida’ d’Esteve Miralles, l’itinerari poètic de Joan Vinyoli a càrrec d’Àngels Bassas, la lectura poètica de Narcis Comadira recitant Josep Carner i el de tres veus de Carles Duarte, Sònia Moya i Mireia Vidal-Conte; així com de taules rodones, caminades, tallers de rimes urbanes, teatre, exposicions o concerts com el d’El Petit de Cal Eril, que presentarà el seu nou treball discogràfic ‘Energia Fosca’, i Maria Helena Tolosa amb el seu nou disc ‘Confidències’. Les exposicions de pintura ‘Pla Seqüència’ i de fotografia ‘Retrats’ de l’artista Carlos Velilla també formaran part de la diversitat de propostes programades.

“En aquesta VII edició del festival ‘Domini Màgic’ consolidem la relació entre la poesia i el poble en el marc immillorable dels diferents espais on s'esdevenen les activitats. Conjuntament amb la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània, la posem a l'abast per endinsar-nos-hi”. Mireia Mitjavila – regidora de Cultura

Des de l’organització no s’ha marcat una quantitat d’assistents límit per a les activitats, excepte les que es realitzin a l’Auditori, on l’aforament sí que serà sempre limitat. Seguint aquesta línia, se supervisarà l’aforament a tots els actes, tant els que es facin a l’aire lliure, que es duran a terme en grups de 10 de persones com a màxim, com els que es realitzin en llocs interiors, que anirà en funció del públic assistent i la capacitat dels diversos espais. Cal remarcar que tothom qui vulgui accedir a la Casa de la Paraula haurà de signar un document de consentiment i auto responsabilitat.

A l’espectacle infantil ‘Bianco’ de la companyia Labú Teatre, que es durà a terme a l’Auditori, l’aforament es completarà seguint un estricte ordre d’arribada. Quan l’equipament municipal estigui complet es tancarà l’accés per garantir el distanciament social.

Pel que fa als concerts del Petit de Cal Eril i Maria Helena Tolosa, el volum de públic es regularà amb la venda d’entrades, les quals es podran reservar prèviament a través del web: www.culturascf.cat

Amb aquest festival, la Casa de la Paraula veu reforçada la seva raó de ser: un espai d'acollida on l'amor a la paraula n'és el nucli. Podeu accedir al programa d’activitats mitjançant el següent enllaç:

https://www.culturascf.cat/ca/programacio/c/1996-vii-festival-domini-magic-de-poesia.html

 

 

Area de govern: