La 38a Festa de la Ratafia torna a ser una referència en el seu àmbit

La 38a edició de la Festa de la Ratafia ha tancat les portes amb una valoració molt positiva envers l'afluència de públic, i la participació en les més de 50 activitats programades. Des del passat dijous fins a aquest diumenge, la nostra Festa ha aconseguit tornar a omplir de turistes diversos emplaçaments de la ciutat. Aquest fet posa de manifest que en l'àmbit ratafiaire és una de les celebracions temàtiques més importants en l'àmbit català.

Cal destacar la gran feina duta a terme per la Confraria de la Ratafia, a qui felicitem per l'excel·lent organització de cadascun dels actes. Tampoc podem deixar de banda el compromís i la germanor que han mostrat tots els colomencs i colomenques, ni l'enorme suport que s'ha rebut per part de les entitats locals.

La present edició de la Festa de la Ratafia ha comptat amb la xef Carme Ruscalleda com a Confraressa d'Honor. La cuinera de Sant Pol de Mar ha estat nomenada durant la Nit de Gala de la Ratafia, on s'han aplegat més d'un miler de persones. Durant la mateixa nit, el jurat expert ha escollit les ratafies guanyadores del 38è Concurs de la Ratafia. El jurat l'han format Carme Ruscalleda; Xavier Codina de Ratafia Russet; Clara Antúnez, summelier i nutricionista; Ruth Troyano, sommelier i periodista especialitzada en vi i gastronomia; i Dani Martínez, sommelier del Celler de Can Roca i responsable del projecte Ars Natura Líquida.

Així doncs, el veí de Sils, Joan Pibernat, ha estat el vencedor de la 38a edició del Concurs de la Ratafia. La colomenca Rosa Alsina ha quedat segona (i guanyadora del concurs de ratafies locals), mentre que Fina Vilahur, de Cassà de la Selva, ha obtingut el tercer premi. Aquest any s'han inscrit 224 ratafies que han participat en el concurs, provinents sobretot de Catalunya però també d'arreu del món.

Una Festa que se supera any rere any

La 38a Festa de la Ratafia ha superat sense pal·liatius totes les expectatives amb relació a l'assistència de visitants. Actes com el Ball de la Ratafia, amb actuacions musicals de primer nivell com Obeses, Joina o Julays; la 8a Cursa de la Ratafia, amb 500 inscrits per dur a terme els dos traçats d'11 i 21 km; i el sopar de la Nit de Gala, han estat els més participats. També han destacat les diverses xerrades, que tot i ser amb inscripció prèvia, han omplert la capacitat dels diversos espais municipals. La colla castellera "Guillats de la Selva" també ha contribuït en la celebració duent a terme la seva primera actuació en una edició de la Festa de la Ratafia. A més, el Torneig d'Escacs ha estat una de les revelacions d'enguany, ja que ha aconseguit reunir jugadors fins i tot de fora la província.

Per tant, els satisfactoris resultats obtinguts omplen d'optimisme i motivació per afrontar el repte d'intentar aconseguir que la 39a edició de la Festa sigui una mica millor.