L’artista Arnau Blanch presenta “Everybody needs good neighbours” a la Casa de la Paraula

Aquest divendres al vespre s’ha inaugurat a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners l’exposició “Everybody needs good neighbours” de l’artista Arnau Blanch, natural del municipi selvatà de Vilobí d’Onyar.

Unes quaranta persones han volgut presenciar l’acte inaugural, que ha comptat amb la participació del conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Pere Fernández, l’alcaldessa de Santa Coloma, Susagna Riera, la regidora de Cultura, Mireia Mitjavila i del mateix Blanch. També hi ha assistit un bon nombre d’artistes i crítics vinculats al món de l’art.

“Everybody needs good neighbours”, projecte expositiu guanyador de la darrera convocatòria del programa Art en ruta, finalista del concurs FotoPres la Caixa (2014) i  guanyador del premi al millor llibre de l'any a PhotoEspaña (2015), ha començat el seu cicle itinerant a la capital de la Selva, i després es podrà visualitzar en altres municipis com Arbúcies, Blanes, Girona i Perpinyà.

Es tracta d’una instal·lació visual basada en el poble natal d’Arnau Blanch, caracteritzat per estar ubicat en un espai de confluència d’infraestructures de transport (l’aeroport Girona-Costa Brava, l’Eix Transversal, l’autopista del Mediterrani i l’AVE).

Els túnels, els ponts, les tanques i els murs de contenció constitueixen un paisatge al qual els veïns de la zona han hagut d’adaptar-se. A través del llenguatge de repetició, s'acosta al territori buscant novetat i sorpresa pel que li és familiar, tot explorant l’espai de trànsit i les persones que l’habiten.

Graduat en fotografia per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IFEC) el 2007 i especialitzat en assaig fotogràfic, es va traslladar a Nova York per especialitzar-se en fotografia documental a l’International Center of Photography (ICP) l’any 2008.

El treball de l’artista gironí es podrà visitar fins al pròxim 12 de març a la Casa de la Paraula, de dilluns a dissabte de 10.00 a 13.30 h i  de 17.00  a 20.00 h (dijous, divendres i dissabtes).

 

Equipament: