Jesús de Vilallonga: dibuixos, símbols i signes. Exposició antològica 1946-2015

Jesús Carles de Vilallonga va néixer a Santa Coloma de Farners l’any 1927. Va estudiar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona i després a París i a Roma.
La seva pintura té referències al simbolisme i al surrealisme i abasta tècniques diverses com l’aquarel·la, l’oli o el guaix i, fins i tot, ha pintat frescos i mosaics. La seva obra, amb un estil molt personal, s’estén a diversos camps, com la il·lustració de llibres, les litografies, el disseny o l’art digital. A més, com a escultor, Vilallonga ha treballat sobretot amb bronze i alumini. Justament una obra escultòrica seva, La Colometa, corona la font existent en un angle de la plaça Farners de Santa Coloma.
El recorregut artístic d’aquest pintor i escultor està estretament lligat al Quebec. L’any 1954, després de fer una estada a Filadèlfia, es va instal·lar a Montreal (Canadà). A Montreal hi va presentar una exposició individual a la Galeria Domínion, la més important de la ciutat, començant una carrera ascendent. L’any 1971 va fer una pintura al fresc “Presénce Cosmique” a l’entrada de la Facultat de Dret de Montréal. A causa d'aquesta vinculació amb el Quebec la setmana passada va rebre la insígnia de l'Ordre National du Quebec, la distinció més prestigiosa del Quebec.
Jesús Carles de Vilallonga sempre ha tingut molt presents els seus orígens colomencs i per això l’Ajuntament va aprovar per unanimitat, fa unes setmanes, nomenar-lo Fill Predilecte de la Ciutat.