Jesús Carles de Vilallonga ja és oficialment Fill Predilecte de Santa Coloma de Farners

Jesús de Vilallonga fill predilecte | Santa Coloma de Farners

Jesús Carles de Vilallonga ja és oficialment Fill Predilecte de Santa Coloma de Farners.
En un emotiu acte que s’ha fet a la sala de sessions de l’Ajuntament s’ha oficialitzat l’acte de nomenament de Jesús Carles de Vilallonga. Hi han assistit veïns i veïnes de Santa Coloma i familiars i amics de Jesús Carles de Vilallonga. El ja Fill Predilecte de la Ciutat s’ha dirigit al públic per agrair aquesta distinció manifestant que “aquest és un acte molt tendre i agradable ja que sentir-me aquí, amb la vostra companyia, em retorna a l’any 1935, quan jugava a la plaça Farners amb els meus amics d’infantesa… mai hagués pensat rebre aquest privilegi que em concediu avui”. 
L’alcalde en funcions de l’Ajuntament de Santa Coloma, Antoni Solà, ha obert l’acte afirmant que “estic content que aquest sigui un dels meus últims actes com alcalde. Precisament, poc després de la primera vegada que vaig ser alcalde, vaig fer el nomenament de l’escultor colomenc Josep Martí-Sabé com a Fill Predilecte de la Ciutat. La cultura sempre ha estat present en els meus mandats.” Sola ha destacat que “l’aportació de Vilallonga a les arts i la cultura en general ha estat molt destacada, ha tingut una vida artística molt important entre Canadà, Barcelona, Santa Coloma de Farners i el Mas Parés de Sant Martí Sapresa, un mas molt especial per a aquest artista que és protagonista de la seva publicació “El llibre de les hores” i on queda reflectit que és un lloc vital per a ell”. Antoni Solà ha aprofitat l’acte per anunciar que Jesús de Vilallonga acaba de fer una donació a l’Ajuntament de 300 pergamins de Mas Parés dels segles XIV I XV “un material extraordinari que dipositarem a l’Arxiu Comarcal perquè estigui a l’abast de tothom”. Aquest material complementarà la documentació que ja hi ha actualment sobre aquest artista a l’Arxiu Comarcal, com ara els 6.500 negatius de tota la seva obra. Antoni Solà també ha dit de Vilallonga que “en tot moment ha tingut una gran curiositat humanista, amb reflexions entre Eros i Thanatos, entre Jung i Einsten, entre l’esperit i la matèria, entre carn i sang… el pintor es fa poeta quan dibuixa i pintor quan escriu. El seu “Llibre de les hores” esdevé un escrit de saviesa i joventut.”
Jesús de Vilallonga fill predilecte | Santa Coloma de Farners
Catherine, la dona de Jesús Carles de Vilallonga ha explicat que durant aquests mesos que està instal·lada a la Casa de la Paraula l’exposició antològica de l’obra de Vilallonga, 400 nens i nenes, de 3 a 12 anys, de les escoles de Santa Coloma l’han visitat i han participat en diferents tallers. A mitjans del mes de juny està previst que es publiqui un llibre infantil amb els dibuixos que han fet aquests nois i noies sobre l’exposició i com han vist ells l’obra d’aquest artista. 
Durant l’acte de nomenament, Sebastià Goday, ha fet un glosa artística i humana d’aquest gran artista colomenc. La segona part de l’acte ha tingut lloc a la Casa de la Paraula on s’ha fet una visita a l’exposició antològica de Jesús Vilallonga, una exposició que es pot visitar fins el 19 de juliol. 
 Jesús de Vilallonga fill predilecte | Santa Coloma de Farners  Jesús de Vilallonga fill predilecte | Santa Coloma de Farners
Jesús de Vilallonga fill predilecte | Santa Coloma de Farners Jesús de Vilallonga fill predilecte | Santa Coloma de Farners

Fotos: La Selva Comunica