Finalitza amb èxit el primer Casal Jove Municipal

El primer Casal Jove municipal de Santa Coloma dirigit a nois/es de 1r a 4t d'ESO i organitzat per les AMPAS Castell de Farners, Sant Salvador d'Horta i la Salle amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha arribat a la seva fi i ja hi ha moltes ganes de tornar-lo a repetir l'any que ve.

Hi ha hagut 54 joves inscrits que, conjuntament amb l'equip de monitors/es i directora han decidit quines activitats desenvoluparien al llarg del mes. El fil conductor del Casal estava basat en la pel·lícula Divergents, en què el món està dividit en 5 faccions i si no encaixes en cap d'elles, ets un divergent, així doncs tant els joves com els monitors/es s'han dedicat en el Casal Jove a canviar aquesta realitat.

S'han desenvolupat activitats i projectes de comunitat amb la gent gran de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta, tallers i treballs manuals, tertúlies de sèries i pel·lícules per reflexionar amb una bona tassa de llet i cacau en pols, excursions, acampada, piscina...

A més a més, des de la Regidoria de Medi Natural hi ha hagut una col·laboració econòmica per donar suport a accions que van dirigides a millorar el medi natural del municipi com ara netejar la Riera de Santa Coloma.

Les sensacions que s'emporten els monitors/es, la directora i els i les joves són molt bones. Diuen haver complert amb els objectius proposats: millorar la socialització entre les persones joves, fer noves amistats, treballar habilitats, educar en els valors i el compromís cap al seu entorn i treballar en l'esperit crític.

L'equip de coordinació i els participants diuen que tenen moltes ganes de poder repetir de cara a l'any vinent i seguir lluitant per eliminar les faccions i poder canviar el món.