Fi de festa major al voltant del centenari cardenal Jubany i Any Espriu

L’homenatge a Narcís Jubany es farà aquest dimarts 24 de setembre, festivitat de sant Damau Moner, patró de la ciutat. Després de l’ofici solemne (12:30 h) es descobrirà una placa commemorativa a l’església parroquial, la mateixa a on va ser batejat Narcís Jubany fa 100 anys. 
El dijous 26 de setembre, a la Casa de la Paraula (20:00 h), hi tindrà lloc una conferència a càrrec del Dr. Antoni Matabosch sobre la figura de Narcís Jubany que porta per títol “El cardenal Jubany. Un colomenc al servei de l’Església, de la cultura i del país”. També s’inaugurarà una exposició de fotografies i objectes del cardenal. També s’inaugurà l’exposició de fotografies i objectes “El cardenal Jubany i Santa Coloma de Farners”.
Narcís Jubany va ser bisbe de Girona des de 1964 a 1971 i arquebisbe-cardenal de Barcelona, fins l’any 1990. Va morir el 26 de desembre de 1996, als 83 anys. Les seves despulles estan dipositades en un sepulcre de la Mare de Déu de l’Alegria de la catedral de Barcelona. 
Per altre banda, Santa Coloma de Farners està celebrant aquest 2013 múltiples activitats en el marc de l’Any Espriu. Així, aquests dimarts s’acomiadarà la Festa Major 2013 amb la representació de “Flames a la fosca” basada en la relació entre l’autor de “Cementiri de Sinera” i el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que ha inspirat un espectacle que els ret homenatge en el centenari dels seus naixements. És una producció del Grec 2013 Festival de Barcelona, la Diputació de Barcelona, La Trilateral i Mola Produccions que forma part de l’Any Espriu. La podrem veure aquest dimarts al Teatre Catalunya de Santa Coloma, a les 19:00 h. 
cartell-jubany--parrquia.jpg