Feina temporal gràcies als plans d’ocupació

El primer dels projectes fa referència a l'àmbit dels serveis socials. La Creu Roja fa una feina molt important amb els teleassistits i els serveis socials arriben a col•lectius en situació desfavorida o amb una necessitat especial. "Però ens queda un nombre considerable de gent gran que viuen sols a casa i que no tenen família que pugui tenir cura d'ells", assenyala Anna Camps, regidora d'Acció Social. El treballador s'ha incorporat a l'equip de serveis socials de l'ajuntament per ajudar en la feina diària de les persones grans ateses i fer-los companyia unes hores al dia. El contracte acabarà l'abril de l'any vinent.

El segon és el de neteja i desbrossament de lleres i d'espais verds públics. "Tenim la necessitat d'adequar les lleres públiques per preservar la capacitat i funcionalitat hidràulica de les rieres amb la retirada dels arbres caiguts i morts, l'eliminació de la canya americana i d'altres vegetacions foranes, i la retirada de runes i deixalles, així com la millora dels espais públics adjacents", comenta Ricard Pujol, regidor de Medi Ambient. Treballarà sis mesos al departament de Medi Ambient i actuarà al reg de Bagastrà, a la Riera de Vallcarnera al seu pas per Santa Coloma Residencial, i als espais públics verds d'aquesta urbanització.

Els dos projectes presentats per l'ajuntament són mixtos de treball i formació, i van dirigits a persones aturades que s'han quedat sense prestació de desocupació o subsidi, i estan destinats a millorar la seva autoestima. "L'equip de govern és plenament conscient de les dificultats que tenen molts dels nostres veïns i veïnes per trobar una feina en aquests moments", comenta el regidor de Medi Ambient de Santa Coloma, que afegeix que des de l'ajuntament "intentem cercar ajuts i recursos per poder informar i contribuir a l'augment d'ocupació de la nostra població".

treballadors_soc_01.jpg