Es detecta un nou frau del comerç online: El ‘Brushing’

Des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya notifiquen que s'ha detectat un nou frau en el comerç online, conegut com 'Brushing'.

Aquesta estafa consisteix en l'enviament de paquets petits no sol·licitats, amb objectes de poc valor o llavors foranies, a través de diverses plataformes de comercialització en línia per tal d'augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venda.

Aquesta pràctica pot comportar greus perills per als països de la Unió Europea, entre els quals cal destacar la possible introducció d'espècies vegetals invasores o males herbes, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l'entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar/perjudicar la salut dels nostres cultius.

Com actuar en el cas de rebre un paquet de llavors no sol·licitat? Primerament, poseu-vos en contacte amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, així com a les oficines comarcals o als serveis territorials més propers del Departament d'Agricultura.

El que realment no s'ha de fer mai en qualsevol dels casos és sembrar les llavors, ni llençar el paquet a les escombraries, ja que aquestes es podrien estendre.