El nou govern de l’Ajuntament farà els plens mensuals i no cada dos mesos com s’havia fet fins ara

Nou equip de govern | Santa Coloma de Farners

La discrepància està en la retribució del sou de l’alcalde que és de 36.830,84€ bruts anuals amb una dedicació parcial al 73,66% de la jornada. El portaveu de CiU, Carles Roca, va considerar que el sou de l’alcalde, amb la dedicació parcial proposada, havia de ser de 25.162€ anuals, mentre que Manel Roqueta del PSC va considerar que la dedicació a un Ajuntament com el de Santa Coloma de Farners havia de ser del 100%. Per la seva banda, Sylvia Barragan de la CUP va exposar que votaven en contra per l’augment que suposaven les retribucions dels càrrecs electes, un cost que s’eleva a 547,96€ anuals.
Anit, amb una sala de plens de gom a gom, es va fer el ple extraordinari d’organització de l’Ajuntament pels propers 4 anys. A la sessió es va acordar, per assentiment, que la periodicitat dels plens sigui a partir d’ara mensual. L’alcalde, Joan Martí, va explicar que “fent els plens ordinaris cada mes afavorim un intercanvi d’idees i de propostes entre els regidors que redunden en un bona qualitat democràtica.” Els plens ordinaris es faran el tercer dilluns de cada mes a les 20:00h. 
L’alcalde va explicar que en breu es crearan comissions sectorials de treball, en les que podran participar tots els regidors del consistori i persones externes, les quals tractaran sobre diferents àmbits del municipi i que tenen com a objectiu alimentar i enriquir la comissió de govern.
Per altre part, la Junta de Govern Local està integrada pels següents regidors que ha nomenat l’alcalde:
- Teresa García Recasens (1a tinent d’alcalde)
- Ricard Pujol Iglesias (2n tinent d’alcalde)
- Carme Dilmé Burjats (3a tinent d’alcalde)
- Manel Barroso Adame (4t tinent d’alcalde)
- Anna Camps i Reñé (5a tinent d’alcalde)
Pel que fa a la distribució de les diferents regidories de l’Ajuntament han quedat repartides de la següent manera:
- Ricard Pujol: Urbanisme, Medi Ambient i Governació
- Carme Dilmé: Comunicació, Participació Ciutadana i Promoció de la Ciutat. En aquesta àrea estan incloses Festes i Turisme
- Teresa García: Educació, Promoció Econòmica i Ocupació
- Anna Camps: Acció Social i Habitatge
- Manel Barroso: Obres i Serveis i Joventut
- Jordi Sitjà: Salut, Medi Natural, Qualitat Ambiental i Esports
- Jordi Armengol: Cultura
- L’alcalde Joan Martí també porta les àrees d’Hisenda, Organització Interna i Transparència. 

Els nous membres de l’Organisme Autònom de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d’Horta són: l’alcalde Joan Martí, que és el president, i la regidora d’Acció Social, Anna Camps, com a vocal.
Els representants municipals a la Junta General de l’empresa mixta Aigües Colomenques SL, són l’alcalde Joan Martí, que és el president i el regidor Ricard Pujol. 
Durant el ple, els nous regidors de l’equip de govern van fer una explicació de quines seran les línies mestres de les seves àrees durant els propers 4 anys.