El nomenament de Jesús Carles de Vilallonga com a Fill Predilecte de la ciutat es fa oficial

Jesús Carles de Vilallonga va néixer a Santa Coloma de Farners el 10 de març l’any 1927. Fill d’una família de grans propietaris implantada a la comarca de la Selva des del segle XIII, va estudiar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona i després a París i a Roma.
Al llarg de la seva vida, Vilallonga ha mantingut un contacte permanent amb Santa Coloma de Farners i la seva gent, sempre s’ha mostrat molt generós amb la ciutat. Gràcies a aquesta generositat, l’Ajuntament té molta obra seva exposada a la sala de plens i en diferents dependències del consistori. L’any 1994 va regalar una preciosa escultura a la ciutat, “La Colometa”, obra que donar a la ciutat amb la condició que es recuperés una font que hi havia a la plaça Farners quan ell era petit. Posteriorment també va regalar a la ciutat una maternitat que provisionalment està situada a l’entrada de l’Ajuntament. 

foto_la_selva_comunica_2.jpg

El recorregut artístic d’aquest pintor i escultor està estretament lligat al Quebec. L’any 1954, després de fer una estada a Filadèlfia, es va instal•lar a Montréal (Canadà). A Montreal va presentar una exposició individual a la Galeria Domínion, la més important de la ciutat, començant una carrera ascendent. L’any 1971 va fer una pintura al fresc “Presénce Cosmique” a l’entrada de la Facultat de Dret de Montréal. Al Canadà, la seva obra és molt apreciada i valorada, tant és així que l’any 2011 va rebre la insígnia de l’Ordre Nacional del Quebec, com a reconeixement a la seva trajectòria artística i la seva aportació a les arts. 
Jesús Carles de Vilallonga posseeix un estil inconfusible que permet reconèixer les seves filigranes artístiques a primer cop d’ull. El seu talent ha quedat reflectit en diferents àmbits artístics: pintura, escultura, creació arquitectònica i frescos.