El diumenge 2 de desembre decidim l’emplaçament més adequat de l’espai dedicat a la memòria de l’1 d’octubre

L'Ajuntament ha convocat per al diumenge 2 de desembre una consulta popular no referendària per tal que els colomencs i colomenques puguin decidir lliurement quin espai del municipi volen dedicar a la memòria dels fets i l’esperit de l’1 d’octubre de 2017. Des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre, al Pavelló de la Nòria, podran participar a la consulta les persones empadronades a Santa Coloma de Farners majors de 16 anys i que tinguin la condició política de catalans, que pertanyin a un estat membre de la Unió Europea i acreditin un any de residència continuada, o de tercers estats amb residència legal durant tres anys. Això representa un cens electoral de 10.067 persones, és a dir 1.694 més de les cridades a votar en la darrera contesa electoral, la del 21 de desembre de 2017 (8.373).


Com a resposta a la pregunta «Quina és la millor opció per honorar la memòria i l’esperit del 1r d’octubre a Santa Coloma de Farners?» es podrà escollir una de les següents opcions:


- Canviar el nom de la plaça de l’Ajuntament pel de «plaça del 1r d’octubre».

- Dedicar un espai a la plaça de l’Ajuntament sense canviar-li el nom.

- Anomenar l’espai enjardinat de davant de l’Escola Sant Salvador d’Horta (entre el carrer Torrent i el passeig de Sant Salvador) com «Jardí del 1r d’octubre».

- Anomenar l’espai de la rotonda entre la carretera de Sant Hilari, passeig de Sant Salvador i carrer Moragas com «Espai del 1r d’octubre».

- No cal dedicar cap espai ni canviar el nom de la plaça per honorar la memòria i l’esperit del 1r d’octubre.


Tant la pregunta com les opcions de resposta han estat consensuades entre tots els grups municipals.


El recompte de vots es farà públicament la mateixa nit de diumenge, de manera que ja es coneixeran els resultats provisionals de la consulta. La Comissió de Seguiment es reunirà el dimecres 5 de desembre per fer el recompte final i donar a conèixer els resultats definitius.


 

Equipament: