El Consell de Poble esdevé un autèntic òrgan de participació ciutadana

Consell de Poble - Santa Coloma de Farners

Al llarg de la sessió s’ha llegit la sentència del concurs de creditors de la piscina coberta. Com ja es va fer en el primer ple del Consell de Poble que també es va tractar el tema econòmic de la piscina coberta, Enric Truñó, responsable de l’empresa gestora Sport Asistance, ha donat les explicacions al públic. El deute de l’empresa, que també gestiona la piscina de Torelló, és de 6 milions d’euros. Catalunya Caixa i l’Institut Català de Finances han acordat fer una quitança del deute del 800.000 €, respecte el qual Truñó va dir que “tenir unes millors condicions del crèdit fa més viable la gestió de la societat”. La sentencia ha aprovat el conveni de viabilitat presentat per l’empresa evitant així que la societat vagi a liquidació. Truñó va dir que les condicions de la sentència “són dures per nosaltres, però, també factibles. Per tan podrem executar el pla de viabilitat que és auster, prudent i realista”. En el marc d’aquest pla, l’Ajuntament de Santa Coloma aportarà 210.000 € de l’aval que va fer d’un milió d’euros, rebaixant així l’import del mateix. L’empresa anirà retornant a l’Ajuntament aquest diners, amb interessos, en diversos pagaments. A més, l’Ajuntament aportarà 70.000 euros anuals a la piscina durant 7 anys . Tot i la delicada situació econòmica de l’empresa que gestiona la piscina coberta, s’ha mantingut el nombre de treballadors que hi havia abans de la davallada de socis i del concurs de creditors. Truñó ha anunciat que ara es cobriran dos llocs claus a la plantilla com són el d’un director a plena dedicació i una persona qualificada que completarà l’equip de manteniment. En aquests moments la piscina coberta té 1.380 socis, un 25% més que ara fa un any. 

Consell de Poble - Santa Coloma de Farners

Al ple també s’hi va debatre àmpliament sobre la remodelació que cal fer al Teatre Catalunya, un equipament municipal que va néixer com a cinema fa 35 anys i en el que no s’ha intervingut en profunditat a causa de l’incendi que va destruir l’Auditori Municipal i que va obligar a l’Ajuntament a prioritzar aquesta altra obra. 
Un altre tema que ha comptat amb l’aportació dels veïns i veïnes presents al ple ha estat la necessitat d’elaborar un decàleg de convivència amb normes que sorgeixin des de la mateixa ciutadania. 
El ple del Consell de Poble ha comptat amb la presència de l’alcalde, Antoni Solà, i regidors i regidores del govern i de l’oposició que estaven asseguts entre el públic, i que van intervenir en la sessió aportant informació sobre temes que han plantejat els veïns i veïnes. 

Fotos: La Selva Comunica