El Cicle Gaudí de cinema català arriba a Santa Coloma

El Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema català nascut el passat mes de setembre, arribarà aquest 2017 a tot el país. Amb l'estrenada col·laboració, entre d'altres, de la Diputació de Girona i amb l'adhesió de diversos ajuntaments, com és el cas de Santa Coloma, el Cicle portarà estrenes catalanes també al nostre municipi.

A partir d'aquest mes d'abril s podran veure Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color, A Monster Calls i Incerta Glòria.

Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color és un documental de Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica l’esdeveniment des de la distància històrica i com mai s’havia fet fins ara: en color. Una experiència audiovisual pionera al nostre país que ha permès la digitalització i acolorit dels arxius per obtenir un material únic i aportar una nova visió́ a una de les èpoques més obscures de la història  contemporània d’Espanya.

Amb l’adaptació a la pantalla de l’aclamada novel·la de Patrick Ness, A Monster Calls, Juan Antonio Bayona va conquerir 8 premis Gaudí. La superproducció internacional ha comptat amb Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones i Liam Neeson al repartiment i es podrà veure al Cicle Gaudí al mes de maig. Conor O’Malley (Lewis MacDougall) és un noi de 13 anys que, a causa de l’assetjament escolar que viu a l’escola, a més de la greu malaltia que pateix la seva mare, ha desenvolupat un món de fantasia al voltant de fades, follets i altres criatures meravelloses, que li permet escapar de la seva rutina i superar les seves pors.

Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga i basada en la novel.la de Joan Sales, arribarà al Cicle Gaudí al juny. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà̀ destinat a un lloc temporalment inactiu del front d’Aragó, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims). El seu millor amic, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, i la seva dona, la Trini (Bruna Cusí), descobriran la traïció del Lluís. Una pel·lícula on el rerefons d’una guerra fa aflorar les passions humanes amb tota la seva intensitat.

Equipament: