El 35è Concurs de Ratafies Casolanes de Santa Coloma ja té els deu finalistes

La primera fase del 35è Concurs de la Ratafia per a escollir les 10 millors ratafies que passaran a la final de l’11 de novembre va tenir lloc aquest dissabte a l’hotel Pinxo de Santa Coloma. En total, segons va explicar el secretari de la Confraria de la Ratafia, Xavi Amat, enguany s’han presentat un total de 193 varietats casolanes.

Els premis del concurs es donaran a conèixer i es lliuraran en el sopar popular del divendres 11 de novembre. Durant l’àpat un jurat format per cinc persones seleccionarà les tres ratafies guanyadores d’entre les deu finalistes.

El primer classificat rebrà la garrafa d’or, un viatge gentilesa de Petroselva i un lot de productes ratafiaires; el segon classificat tindrà la garrafa de plata i un lot de productes ratafiaires; mentre que el tercer classificat obtindrà la garrafa de bronze i un lot de productes ratafiaires.

També s’escollirà la millor ratafia local que, si no està dins els tres primers classificats, rebrà una garrafa de bronze i un lot de productes ratafiaires. A més, la Confraria de la Ratafia produirà una edició limitada de la ratafia local guanyadora, que es posarà a la venda coincidint amb el Mercat de les Herbes de la Ratafia del mes de maig del 2017.

La Festa de la Ratafia, iniciada el 1982, ha esdevingut un aparador nacional, i fins i tot internacional, on es mostra tot allò que envolta aquest licor. Va néixer com una petita festa que volia retre homenatge a aquest licor d’herbes i, any rere any s’ha anat consolidant i ha anat creixent fins que actualment s’hi registren uns 30.000 visitants. L’eix central de la Festa és el Concurs de la Ratafia, el més antic dels que se celebren a Catalunya i el que gaudeix de més participació.