Eduquem Junts 2018

La Regidoria d'Acció Social i Habitatge i la Regidoria d’Educació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha encarregat per 9è any consecutiu al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) - ASPRONIS el desenvolupament del projecte Eduquem junts.

L’any passat hi van participar 17 famñilies i l'experiència demostra l’efectivitat del taller per fer possible una millor adaptació dels nens i les nenes de famílies d’origen estranger a l’escola. S'introdueixen a la llengua catalana mitjançant activitats diverses, a fi que s’hi sentin familiaritzats a l’hora d’iniciar el procés d’adaptació en l’escolaritat. I alhora es transmet als pares i les mares la importància del joc i la relació amb l’adult en aquestes primeres edats com a base per al desenvolupament de les capacitats del llenguatge (desig d’expressar i comunicar) i l’aprenentatge (desig de saber i aprendre).

Amb aquest taller l’infant aprèn a interactuar amb altres infants i amb els adults, a interioritzar dinàmiques de funcionament de grup i assimilar la llengua catalana com a mitjà d’interrelació. I el taller també beneficia l’adult, en entrar en contacte amb l’aprenentatge escolar, la interrelació amb professionals així com amb l’infant pròpiament.

Finalment, el taller juga un paper complementari en l’atenció sociosanitària a l’infant en tant que l’equip de professionals pot detectar de forma precoç trastorns que es manifesten en el desenvolupament i poden comportar dificultats en l’aprenentatge preescolar, de manera que es guanya temps per a la intervenció i el tractament per a la millora.

El taller 2018 s'adreça a infants nascuts al 2015 de famílies d'origen estranger i que iniciaran l’escolarització a Educació Infantil el proper curs 2018-2019. Es donarà prioritat als infants que no hagin assistit a cap escola bressol o que no tinguin germans grans.

Eduquem junts es duu a terme en sessions lúdiques d’uns 50 minuts, en 6 grups de 4 infants cadascú on són presents el pare o la mare. Hi haurà 3 professionals que portaran 2 grups cadascú.

La durada del projecte serà de 4 mesos i hi haurà un total de 15 sessions per grup en horari de tarda.

Vegeu el vídeo del taller de 2017.