Divendres, tret de sortida a quatre dies de festa amb el Carnaval

El Carnaval es posa en marxa divendres a les 10 de la nit, a la plaça Farners. El recorregut de la rua nocturna passa pels carrers Major, Jacint Verdaguer, passeig de Sant Salvador, Moragas, Sant Ignasi, Sant Sebastià, de nou pel passeig de Sant Salvador i carretera de Sant Hilari, per acabar al poliesportiu La Nòria, on es farà el ball de carnaval amb Fast Dj's.

Dissabte és el dia principal del Carnaval de Santa Coloma, amb la gran rua, el sopar i el ball de disfresses. Les carrosses i les comparses es concentraran a partir de les 3 de la tarda a l'avinguda Joan Maragall, i a les 4 es donarà el tret de sortida a la rua des de la carretera de Sils. Els 1.043 participants i les 19 colles passaran pels carrers Camprodon i Sant Sebastià i el passeig Sant Salvador, per arribar a l'aparcament de Sant Salvador. Les carrosses i les comparses podran exhibir durant 2 minuts el seu ball a la rotonda de l'ajuntament, i el lliurament dels premis tindrà lloc a continuació al poliesportiu La Nòria. Hi haurà 3 premis en metàl·lic de 300, 200 i 100 euros.

Hi haurà gratificació econòmica per a totes les comparses integrades per 12 o més persones (50 euros per les que tenen entre 12 i 19 persones; 70 euros per a les que tenen entre 20 i 34 persones; 110 euros per a les que tenen entre 35 i 49 persones; 130 euros per a les que tenen entre 50 i 69 persones, i 160 euros per a les que tenen 70 o més persones). També hi haurà una gratificació de 120 euros per a cada grup que porti una o més plataformes arrossegades per un element de tracció mecànica.

A 2/4 de 9 del vespre començarà el sopar de carnaval al poliesportiu La Nòria, organitzat per la Colla Gegantera de Santa Coloma de Farners. Un cop acabat l'àpat, cap a les 10 de la nit, les comparses pujaran a l'escenari per exhibir les seves disfresses. Hi haurà dos premis de 100 euros a la millor interpretació tècnica i al ball més divertit i carnavalesc. Es donaran gratificacions de 30 euros per als grups formats entre 5 i 11 persones; de 50 euros per als que tinguin entre 12 i 16 persones, i de 80 euros per als que tinguin 17 o més persones.

Els més petits seran els protagonistes de diumenge amb la festa infantil de disfresses, a partir de les 5 de la tarda al poliesportiu La Nòria. Hi haurà animació infantil amb Pep Puigdemont, i berenar per a tota la mainada. Els actes de Carnaval acabaran dimecres amb l'enterrament de la sardina, que es farà a les 7 de la tarda a la plaça Farners.

carnaval_per_web.jpg