Després de vuit anys, torna "Temps de Dones"

Cada dimecres, a partir del 22 de gener fins al pròxim 11 de març (18.00 h), la Biblioteca Joan Vinyoli acollirà "Temps de Dones", un recull d'històries orals de dones valentes nascudes entre els anys 1915 i 1920 que van patir els danys col·laterals de la Guerra Civil.

La iniciativa ha anat a càrrec de la veïna de Santa Coloma de Farners, Marta Martí Massó, qui va dur a terme un total de 25 enregistraments d'àudio durant l'any 2008 a dones de la generació de la seva mare i que, d'una manera o altra, han estat vinculades a la ciutat.

En les entrevistes, que tenen una durada aproximada de 25 minuts cadascuna, les protagonistes relaten els aspectes més rellevants de les seves vides, totalment condicionades pel conflicte bèl·lic que va esdevenir en aquella època. En aquest sentit, l'objectiu de la Marta és divulgar totes aquestes vivències i relats per tots els centres educatius de la ciutat per així poder arribar a les futures generacions.

Les dones entrevistades duien a terme professions molt variades, que van des d'infermeres, llevadores o ballarines, fins a mestres, pageses o empresàries. Així doncs, cada dimecres es durà a terme l'escolta d'una entrevista, per després fer un col·loqui de forma conjunta amb els col·laboradors que hi haurà en cada sessió i el públic assistent.

L'any 2012, la Casa de la Paraula ja va acollir l'organització d'un acte similar als que esdevindran durant els pròxims dimecres de cada setmana, on els presents van poder escoltar el recull d'històries enregistrades per la Marta Martí Massó.