Classes de reforç lingüístic

L’activitat vol aprofitar el temps de lleure dels menors d’origen estranger per millorar el seu nivell formatiu i incrementar les capacitats lingüístiques en català. Es tracta de dotar-los d’unes nocions de llengua catalana, basades en el joc i en activitats de lleure. Els alumnes han fet tallers de manualitats, cançons, contes, pintura, disfresses, jocs de taula, esport..., en definitiva, han posat en pràctica la llengua catalana en un espai d’aprenentatge i de relació social.

Reforç lingüístic - Santa Coloma de Farners

L’activitat ha estat dinamitzada per dues monitores de l’empresa de lleure “La Guilla”, contractada per l’Ajuntament Ha estat organitzada per la Regidoria de Benestar Social i d’Educació amb la col•laboració de la Direcció General per a la Immigració. En total hi han participat un total de 22 nens i nenes de primària i secundària procedents de l’Índia, Marroc, Gàmbia i Romania.
La formació de suport lingüístic s’ha realitzat des del 30 de juny fins l’1 d’agost de 17.30h a 19.30h a l’escola Castell de Farners.
La valoració és molt positiva tant des de les diferents escoles com des de les famílies i els mateixos nens.
Les escoles valoren el fet que els alumnes que acaben d’arribar comencin el nou curs amb unes nocions de català i aquells que ja havien estat escolaritzats no perden el que havien après perquè tenen l’oportunitat de practicar-lo.
Així mateix, és un espai on compartir, des d’orígens diversos i diferents edats, unes mateixes experiències i una mateixa llengua. Aquest fet potencia els valors com la solidaritat, l’amistat, etc.
Pels pares d’aquests nens també és un fet positiu veure com els seus fills, sobretot els que acaben d’arribar, comencen a introduir-se en la llengua del país. Això va quedar reflectit el dia de la festa final, amb un petit concert per part dels nens, on es van menjar plats típics dels diferents països cuinats per les famílies.