Casal Jove municipal

Per primer cop, aquest estiu 2018 a Sta. Coloma es farà un Casal Jove municipal dirigit a nois/es de 1r a 4t d’ESO. Aquest casal està promogut per l’AMPA Castell de Farners, l’AMPA Santa Salvador d’Horta i la Salle.

 

Les tasques de monitoratge les desenvolupen joves Sta. Coloma que durant l'any estan vinculats l’Agrupament Escola i Guia Roca Guillera. Amb aquesta aposta, s'ofereix una oferta municipal de bona qualitat, garantint la implicació dels joves del municipi en aquest espai educatiu.

 

Les activitats giren entorn un eix d’animació on el món està dividit en 5 faccions i si no encaixes en cap d’elles ets un divergent, així doncs tant els joves com els monitors/es hauran de dedicar el Casal Jove a canviar aquesta realitat.

 

Els casals d'estiu començarà el 2 de juliol i acabarà el 31 de juliol, es desenvoluparà a l’espai municipal el Cercle Jove de 9:30h a 13:30h.

 

Objectius

·       La possibilitat de socialització: és a dir, l’oportunitat d’aprendre, d’altres maneres i amb altres persones, normes, valors i pautes socials.

·       Fer noves amistats.

·       La relació amb nous referents (equips de monitors/es): noves persones de qui aprendre coses, de qui rebre orientacions.

·       La possibilitat de descobrir nous interessos i habilitats.

·       La possibilitat de guanyar autonomia, treballar l’educació en valors, i aconseguir una visió més crítica del món que ens envolta, mitjançant activitats dirigides al raonament i al debat.

·       Treballar l’esprit crític, el treball en equip, la cooperació i el compromís.

 

Destinataris

 

Joves de 12 a 16 anys (de 1r a 4t d’ESO).

 

Hi haurà 6 places becades per joves amb risc d’exclusió social per tal de fomentar la igualtat i la convivència sense distincions de sexe, edat, origen o problemàtiques diverses.

 

INSCRIPCIÓ