Canvi en els aparcaments al carrer Camprodon

Aquesta setmana hem canviat de banda els aparcaments d’un tram del carrer Camprodon amb l’objectiu de reduir la perillositat a les dues cruïlles. Després que fa tres mesos s’hagués canviat ja de costat, d’esquerra a dreta, els aparcaments en un primer tram d’aquest carrer, i un cop la Policia Local i els tècnics de mobilitat de la regidoria d’Obres i Serveis i Governació han valorat molt positivament el resultat de la mesura, s'ha decidit completar el projecte canviant també el costat d'aparcament del tram anterior, igualment de l’esquerra a la dreta. Amb aquesta actuació es dona resposta a una demanda dels veïns i comerciants de la zona, que vénen denunciant des de fa molts anys l’elevada sinistralitat a les dues cruïlles del carrer Camprodon, cosa que s’atribueix a una manca de visibilitat i un excés de velocitat dels vehicles al seu pas per aquesta via.

Amb aquesta mesura «aconseguim crear la sensació de barrera visual / il·lusió òptica, sembla que el carrer és més estret perquè hi ha cotxes aparcats en una banda en un tram de carrer i a l'altra en l'altra i, tot i que l’espai físic de pas és el mateix, això fa que els vehicles que arriben des de la carretera de Sils redueixen la velocitat, sense que hi hagi hagut la necessitat de posar bandes rugoses al terra», afirma el regidor d’Obres i Serveis i Governació de Santa Coloma de Farners, Manel Barroso.

A banda d'aconseguir reduir la velocitat, amb aquesta actuació es dona molta més visibilitat a les incorporacions dels vehicles que arriben des del carrer Dr. Robert o del carrer Azalees, «cruïlles que eren punts molt conflictius a nivell de seguretat viària», assegura Barroso. Segons dades dels últims anys, la mitjana anual d’accidents en aquestes cruïlles ha estat de cinc.