Apadrinament de la 'Simbologia'

Josep Martí-Sabé va néixer a Santa Coloma de Farners l’any 1915 de manera que l’any vinent serà el centenari del seu naixement.

Apadrinament de la Simbologia - Santa Coloma de Farners

Des de fa uns anys, els nois i noies de les escoles de Santa Coloma apadrinen estàtues que hi ha a la ciutat, una activitat que sorgeix dels Amics de la Unesco de Girona i que a Santa Coloma està coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics La Selva I. En els darrers anys s’han apadrinat, entre d’altres, estàtues com “La Colometa” de l’artista colomenc Jesús de Vilallonga, que està a la plaça Farners, o l’estàtua d’Emilia Xargay “Els amants”, ubicada a la Biblioteca Joan Vinyoli.
Els alumnes de tercer de primària de les escoles Castell de Farners, Sant Salvador d’Horta i la Salle han fet una lectura dels compromisos que adquireixen a partir d’avui per cuidar, conservar, respectar i donar a conèixer l’estàtua de Simbologia que està ubicada davant de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. 
A l’acte d’apadrinament hi han assistit familiars de Josep Martí i Sabé, entre ells la seva filla Marta, l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Sola, l’historiador local Miquel Borrell i Dolors Reig, en representació dels Amics de la Unesco de Girona. 
En l’acte d’apadrinament també s’han exposat els estris i eines que Josep Martí-Sabé utilitzava per fer les seves escultures. Les escoles han fet diversos obsequis a Marta Martí –Sabé. 
Apadrinament de la Simbologia - Santa Coloma de Farners Apadrinament de la Simbologia - Santa Coloma de Farners 
Apadrinament de la Simbologia - Santa Coloma de Farners Apadrinament de la Simbologia - Santa Coloma de Farners 

Fotos: La Selva Comunica