Agenda 21

Els municipis de Brunyola, Maçanet de la Selva , Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres i Vilobí d'Onyar van iniciar durant la primavera del 2006 l'elaboració de les seves Agendes 21 Locals (AG21L). L'objectiu final d'aquesta iniciativa és el d'impulsar un model de desenvolupament local sostenible, de forma que es garanteixi el progrés social i econòmic dels municipis, mantenint alhora la integritat ecològica del seu territori i sense hipotecar el benestar de les generacions futures.
 

L'elaboració d'aquestes AG21L s'emmarca dins del Programa de suport per a la redacció de Plans d'Acció Local per a la Sostenibilitat , impulsat per la Diputació de Girona, que, a banda de suport tècnic i econòmic, proporciona una metodologia comuna que s'està aplicant al conjunt de municipis de les comarques gironines.

El procés s’ha desenvolupat al llarg d'uns 2 anys i va finalitzar a l’abril del 2008 amb l’aprovació definitiva del PALS. El procés es va iniciar amb l'elaboració d'una radiografia de l'estat ambiental, social i econòmic de cada municipi que va permetre formular una diagnosi de la situació actual, que va permetre identificar les potencialitats i problemàtiques més significatives dels municipis. A continuació s'identificaren un conjunt d'actuacions que s'han de realitzar en els municipis, estructurades en forma de pla d'acció.