AGENDA

Friday, May 10 2019

Exposició: Emanar. El viatge etern
12:00 am

En Miquel Samitier (Barcelona, 1978) és escultor de materials i formes nobles (fusta, ferro, marbre) que serven llur memòria i materialitat, que combina per a fer-ne peces equilibrades que tendeixen vers una expressió geomètrica pura i de tensió estàtica. L’artista ha assolit un llenguatge formal propi en el qual la multiplicació d’elements sobre un patró geomètric, la seva continuïtat, proporció mesurada i simetria es combinen per a produir objectes-metàfora en les quals la mirada de l’observador hi reposa asserenada.

La Revolta dels Segadors 1640
12:00 am

 

XIV Festa de la Revolta dels Segadors
12:00 am

El cap de setmana del 10 al 12 de maig de 2019 Santa Coloma de Farners reviurà un dels fets històrics més importants que ha viscut aquesta ciutat: l’esclat de la Revolta dels Segadors.

La primavera del 1640 els ciutadans d’aquesta població de la Selva es rebel·laren contra les tropes de Felip IV i el comte-duc d’Olivares, una rebel·lió que en pocs dies s’estengué arreu de les comarques fins arribar a Barcelona, desencadenat el Corpus de Sang i la Guerra dels Segadors.

Joaquim Jordà
12:00 am

 

Tardes joves
5:30 pm
Teoria King Kong, de Virginie Despentes
6:00 pm

Els membres del Club de Lectura l'Hora Violeta comenten Teoria King Kong, de Virginie Despentes.

Sinopsi de l'obra:

Joaquim Jordà: Els fons documental de l'Arxiu Comarcal de la Selva
7:00 pm

Joaquim Jordà, director i guionista de cinema, traductor i professor universitari, va néixer a Santa Coloma de Farners l’any 1935. Fill de notari, inicià els estudis de Dret, carrera que abandonaria aviat per dedicar-se al cinema. Estudià a l’Escola de Cinema de Madrid i és un dels membres fundadors de la prestigiosa Escola de Barcelona, de cinema. Als anys seixanta s’exilià a Itàlia. Retornat a Barcelona va reprendre la seva activitat professional com a traductor i director i guionista de cinema i televisió.