AGENDA

Saturday, November 10 2018

La Cadira
12:00 am

Esther Polo, artista seleccionada en el programa Art en Ruta que promou el Consell Comarcal de la Selva, pren un element gairebé banal del nostre entorn quotidià, una simple cadira, amb la qual crea una instal·lació artística que suggereix en el visitant imatges i vivències inèdites. L’artista de Sant Hilari, que és membre del col·lectiu osonenc Ex Abrupto, utilitza les cadires de manera recurrent en la seva obra artística. Les ha fotografiades, n’ha fet dibuixos i gravats. Instal·la la cadira a la Casa de la Paraula, que n’acollirà la instal·lació expectant.

Francisca: una dona enamorada del bosc
12:00 am

L’exposició reivindica la figura de la ratafiaire, bosquerola, eixarcoladora i recol·lectora d’herbes Francisca Pastells i Turà, referent que va inspirar els iniciadors de la Festa de la Ratafia. Tot i la seva senzillesa, amb el seu caràcter amable, el seu esperit de traball i els seus coneixements del bosc, va deixar una empremta en la memòria col·lectiva de Santa Coloma de Farners.

Ratafies presentades al 37è Concurs de Ratafia
12:00 am

El Concurs de Ratafia és l’acte central i participatiu més important de la Festa de la Ratafia, que se celebra cada any el segon cap de setmana de novembre. Les bases per participar al concurs, entre d’altres requeriments, estableixen que totes les ratafies han de tenir nou verda entre els seus ingredients, han de ser de producció casolana i, és clar, no poden contenir additius artificials. Si es respecten aquestes regles senzilles tothom pot participar al concurs. Totes les ampolles de ratafia s’exposaran a la Casa de la Paraula, els dies de la festa.

37a Festa de la Ratafia
11:15 am to 9:00 pm

Podeu consultar aquí lel programa de la 37a Festa de la Ratafia

Festa de la Ratafia
10:00 am
Els secrets de Mr. Stromboli
11:00 am

Mr. Stromboli és un firaire, un xerraire venedor d’elixirs miraculosos, qui sap si fet d’herbes màgiques, que va passant per pobles i fires presentant els seus invents i els extraordinaris fenòmens que produeixen. Aquest Panxo modern arribarà a la fira per mirar d’enredar els vilatans incauts. No ho dubteu ni un moment. Passin i vegin, i descobreixin els secrets de Mr. Stromboli. Companyia de teatre

El Pot Petit
4:30 pm

Si sou pares i teniu mainada petita segur que coneixeu El Pot Petit, que potser sigui el grup musical per a públic infantil i familiar més conegut de Catalunya. Amb dos discs publicats («Canta amb el Pot Petit» i «Ritmes i Rialles»), col·laboren en projectes editorials i la promoció de festivals de música per a infants. Els seus espectacles combinen la música, els titelles, el teatre i l’humor, i són sempre una experiència amable i divertida per a pares i fills.

Combos de l'Escola de Música Josep Carbó
5:00 pm

L’Escola municipal de música Josep Carbó, de Santa Coloma de Farners, ensenya música a petits i grans. La formació dels alumnes és completa amb la seva participació en agrupacions corals i grups musicals que actuen davant de públic. El combos son formacions clàssiques de cantant, bateria, instrumentistes de guitarra, baix i instruments de vent que en els seus concerts versionen grans èxits i clàssics de la música pop i rock contemporània.

Balkan Paradise Orchestra
7:00 pm

La Balkan Paradise Orchestra, formació exclusivament integrada per dones, és un laboratori de sons i ritmes que neix de l’energia i estima de les seves integrants per la música d’arrel tradicional balcànica. La formació, una veritable fanfàrria en la qual destaquen els instruments de metall, va guanyar el Premi Sons de la Mediterrània l’any 2017, de la revista Enderrock, i el mateix any, el Premi del Festival Haizetara, del concurs internacional de grups de música de carrer, de Bizkaia, que suposen sengles reconeixements a la qualitat i bon fer de la banda.

El Brindis
9:00 pm

L’Ernest és a poques hores de convertir-se en l’alcalde més jove de la seva ciutat, mentre en Mateu, continua tancat al seu estudi intentant trobar un nou llenguatge pictòric que el faci sortir de l’oblit professional. Tots dos eren amics. Vuit anys després de trencar la seva amistat, el futur alcalde es presenta a casa del pintor. La trobada dels vells amics és el pretext per reviure la felicitat d’una passat comú, però no poden evitar remoure un secret que els porta a una història de rancúnia on res és el que sembla i on cada brindis amaga un engany.

Dramatúrgia: Frank Bayer.