AGENDA

diumenge, abril 1 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Llista d’espera, ara és demà
12:00 am

En David Sánchez León -DSLeón- és un escultor de Sant Hilari Sacalm que, encara que jove, acredita ja una prometedora carrera artística. Ha participat en exposicions i fires d’art a Venècia, Berlín, Pittsburgh, Madrid i Barcelona, entre d’altres llocs. La instal·lació d’escultures que exposa a la Casa de la Paraula és un treball de recerca en el qual l’autor reflexiona sobre les incerteses i neguits de la vida col·lectiva en el formiguer de les societats contemporànies.

Esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII al sud del bisbat de Girona
12:00 am

Les esglésies i demarcacions parroquials són la base de l’estructura territorial del país i els temples, els llocs de culte, però també l’espai privilegiat de trobada i expressió de les complexes relacions socials i de poder de la societat agrària i vilatana que, amb pocs canvis, ha perviscut fins fa poc. Als segles XVII i XVIII moltes de les esglésies selvatanes es varen reedificar o remodelar àmpliament per adaptar la seva estructura a una població creixent, d’una banda, i als requeriments litúrgics imposats per les disposicions de la llavors recent reforma catòlica, de l’altra.

Cercavila i Cantada de Caramelles
11:00 am

11 h, plaça Sant Sebastià; 11.30 h, plaça Firal; 12 h, residència geriàtrica; 12.45 h, plaça Farners; 13.30 h, Auditori.

Sardanes amb la cobla Flama de Farners
12:00 pm

 

 

Gegants
12:00 pm

Entrega de la mona de pasqua del seu fillol Bartomeu, gegant de Tordera.

 

Cantades de Caramelles
11:30 pm

Santa Coloma de Farners té una llarga tradició de cantades de caramelles pels Cantaires de Farners per Pasqua, que tenen el seu punt culminant en la Festa del Cor que se celebra anualment el Dimarts de Pasqua, a Farners.

Cantades de Caramelles

Dissabte 31 març, a la plaça Farners, a les 23.30 h

Diumenge 1 abril, a l'Auditori, a les 13.15 h

Els Cantaires de Farners cantaran caramelles, abans del recital a l’Auditori, a diferents espais de la ciutat.

 

Ball a la Llar de Jubilats
6:00 pm
Glòria de Vivaldi
7:00 pm

La coral Veus Alegres, de Sant Hilari Sacalm, ha tingut l’empenta de muntar una ambiciosa producció musical en la qual, sota la direcció artística de Xavier Garriga, participen l’Orquestra de Girona, les corals Veus Alegres, Amethysta i Lutiana i dues cantants líriques excel·lents: Núria Vinyals i Aranzazu Garcia, totes dues sopranos. Ofereixen un concert de programa doble de música del barroc europeu, que inclou, a la primer part, la Serenata núm. 13 per a cordes, en sol major, més coneguda amb el nom d’Eine kleine Nachtmusik (Una petita serenata nocturna), de W.A.