AGENDA

dimecres, març 21 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Mostra de treballs de recerca Selva I
12:00 am

Els alumnes de batxillerat de sis instituts de la comarca de la Selva exposen una selecció dels treballs de recerca premiats -els més originals, els de més ambició i complexitat- en els quals han treballat durant el darrer curs. L’exposició sorprèn per la diversitat dels treballs i, molts, per l’atreviment del projecte triat i com arriben a resoldre’l amb èxit. Cada treball i l’exposició mateixa, per als seus visitants, serveixen per descobrir la vocació i el talent dels que han de ser, ben aviat, els homes i dones creatius, tècnics i científics de la nostra societat.

Esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII al sud del bisbat de Girona
12:00 am

Les esglésies i demarcacions parroquials són la base de l’estructura territorial del país i els temples, els llocs de culte, però també l’espai privilegiat de trobada i expressió de les complexes relacions socials i de poder de la societat agrària i vilatana que, amb pocs canvis, ha perviscut fins fa poc. Als segles XVII i XVIII moltes de les esglésies selvatanes es varen reedificar o remodelar àmpliament per adaptar la seva estructura a una població creixent, d’una banda, i als requeriments litúrgics imposats per les disposicions de la llavors recent reforma catòlica, de l’altra.

Cicle de seminaris de formació
3:00 pm
Mostra d'instruments
11:30 am

Mostra d’instruments per a alumnes diferents escoles.

A càrrec dels professors de l’Escola municipal de Música.

Per apropar la música en directe als més joves de la ciutat, els professors de l’EMMJC es preparen un conte en què les cançons d’arreu del món serveixen per presentar els diferents instruments.

5è Concurs de Punts de llibre
5:30 pm

Per tal de fomentar el gust per la lectura i l’esperit artístic, convoquem el 5è Concurs de Punts de llibre del municipi en el qual podran participar els nens i nenes de primària (de 1r a 6è) de les escoles de Santa Coloma de Farners. 

El tema central serà el circ. Es valorarà tant l’originalitat del punt com el tractament del tema. 

Setmana cultural de l'EMM Josep Carbó
7:00 pm

XIII Concurs de grups de música

13a edició del concurs que té per objectiu ja consolidat d’incentivar els alumnes a treballar en grup i preparar un repertori de peces d’estils diferents.